Neděle, Únor 17, 2019

PÁR RECEPTŮ NA ZDRAVÁ JÍDLA

Pečená mrkev Budete potřebovat pouze mrkve, cibuli, vejce, kysanou smetanu, kari a kmín. Počet porcí: 1 Počet kaloriií: 217 kcal Počet kilojoulů: 911 kJ Ingredience: 150 g mrkve, cibule, 2 vejce, kysená smetana, kari, kmín Návod k...

Stravování seniorů: Co jíst ve vyšším věku?

  Nároky na stravování jsou v každé fázi lidského života jiné. Zatímco děti a dospívající mohou jíst téměř cokoliv a jejich zdraví to ve větší míře nijak neovlivní, starší osoby si musí...

11 ZDRAVÝCH POTRAVIN S VELMI VYSOKÝM OBSAHEM ŽELEZA

Železo je důležitým prvkem, který v organizmu plní několik důležitých funkcí. Většina lidí trpí jeho nedostatkem, a tak se v tomto článku podíváme na to, jak s pomocí vhodných potravin můžete...

NEDOSTATEK VITAMÍNU B12

9 příznaků a projevů nedostatku vitamínu B12, které mohou ohrozit vaše zdraví Vitamín B12, známý též pod názvem kobalamin, je pro tělo důležitý ve vodě rozpustný vitamín. Hraje zásadní roli při tvorbě...

SNÍDAT NEBO NESNÍDAT? PŘEKVAPIVÁ PRAVDA

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Tenhle mýtus je ve společnosti silně zakořeněný. Snídani považujeme za zdravou a dokonce za důležitější než ostatní jídla. I dnešní oficiální směrnice v oblasti zdravé výživy...

11 DŮVODŮ PROČ JÍST OVESNÉ VLOČKY

Oves patří k nejzdravějším obilovinám, které se na Zemi vyskytují. Je přitom mezi kulturními obilovinami nejmladší a původně byl kdysi dávno považován za plevel. Z ovsa se dříve vyráběly i kroupy. ...

VITARIÁNSTVÍ PODLE DAVIDA WOLFE

Podle Davida Wolfe musí být v každé stravě, nejen té vita - syrové, přítomny tyto tři základní složky: cukry, tuky, chlorofyl. Strava může obsahovat i jiné složky, ale tyto tři elementy by...

NENÍ TO SŮL, ANI CUKR. JDE O ...

Podívejte se jak vypadá prý bezpečná přísada do potravin. Označují ji číslem E621 a přidává se do velkého množství nejen potravin, ale i vařených jídel převážně v restauracích. Najít se však...

JEDNODENNÍ JÍDELNÍČEK NA SNÍŽENÍ ZÁNĚTU

Často mi píšete s prosbou o sestavení ukázkového léčivého jídelníčku bez bílé mouky, cukru a mléčných výrobků, aby se váš zánět, kvasinkové infekce, plísně a nadváha snížily přirozeným způsobem. Tak tady...

VÍTE KDY JE BANÁN NEJLEPŠÍ KE SNĚZENÍ ?...

Věděli jste, že nutriční vlastnosti banánu se mění v závislosti na tom, jak rostou? Pokud banán zraje, tak se stává sladším a příjemnějším na chuť. Proč? Neboť ty enzymy, které banán obsahuje...

Nenechte si ujít

BYLINKY A JEJICH POUŽITÍ DLE TRADIČNÍHO LIDOVÉHO LÉČITELSTVÍ (A-L)

Dnešním dnem začneme dvoudílný seriál o bylinkách. Budete mít možnost přečíst si, která bylinka je vhodná na určité problémy či při dané nemoci. Začínáme...

ZLEPŠETE SVŮJ SPÁNEK

Nejpopulárnější články