Sobota, Únor 23, 2019

5 VAROVNÝCH SIGNÁLŮ NEDOSTATKU HOŘČÍKU V TĚLE

Tak jako vápník a železo mají svou důležitou funkci pro správné fungování organismu, tak se naše tělo neobejde bez správné hladiny hořčíku v těle. Odpovídající koncentrace hořčíku v krvi je rozhodující...

PÁR RECEPTŮ NA ZDRAVÁ JÍDLA

Pečená mrkev Budete potřebovat pouze mrkve, cibuli, vejce, kysanou smetanu, kari a kmín. Počet porcí: 1 Počet kaloriií: 217 kcal Počet kilojoulů: 911 kJ Ingredience: 150 g mrkve, cibule, 2 vejce, kysená smetana, kari, kmín Návod k...

SEZAM – pro zdravé kosti, vlasy a dlouhý život

Říká se o něm, že žádná skála před ním nezůstane celá. U nás se jím zdobí pečivo. Řeč je o sezamu, dvoumilimetrovém semínku, nejstarším koření na světě, ve kterém se ukrývá...

CELER

Potravina nabitá vitamíny a minerály Přečtěte si deset důvodů, proč pravidelně konzumovat celer. Celer může být konzumován syrový, může být přidáván do salátů, ale také může být součástí vařených jídel. Velkou výhodou této...

POHANKA – STRAVA NAŠICH BABIČEK

Pohanka není klasickou obilovinou. Je příbuzná reveně a šťovíku, a proto tolik zdravá. Pohanka byla dříve považována za obilí chudých, ale poté, co lékaři objevili její zdravotní význam, slaví tato rostlina...

MEGAVITAMINOVÁ TERAPIE

Máte rádi hrušky? Je jich spousta druhů a všechno, co v nich najdeme je prospěšné. Hrušky obsahují vitamín C  a dost draslíku a křemíku, aby mohly pomoci vyrovnat některé potíže. Draslík...

FAKTA O MEDU A SKOŘICI

Je zjištěno, že směs medu a skořice léčí většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí. Med může...

VLOČKOVÝ ŠTRŮDL

Myslím, že recept na vločkový štrůdl, jehož jednoduchý návod obletěl celý internet představovat nemusím, ale to bych to nebyla já, abych si to nějak nepředělala a k tomu mi ještě doma nějaká...

5 TIPŮ, JAK ZDRAVĚ JÍST, KDYŽ NESTÍHÁTE A...

Určitě to znáte, ráno posouváme budík, jak to jen jde, takže snídaně je nedosažitelnou součástí dne. Po cestě do práce do sebe hodíme sladký rohlík z pekárny a „kafe to go“. Dorazíme...

BRAMBORA – RADY DĚDKA KOŘENÁŘE

Brambora je jedovatá díky známému solaninu. Otravy se projevují jen při požití zelených brambor a zvláště nebezpečné jsou klíčky a plody. Brambora Nevonný dým ze špatně hořící bramborové natě zná mnoho dříve...

Nenechte si ujít

TOTO ZCELA ZMĚNÍ VÁŠ POHLED NA...

Červená řepa může být obecně popsána jako zdravá a ve své podstatě jedinečná zelenina. Její nutriční hodnoty jsou víceméně stejné bez ohledu na to, zda...

Nejpopulárnější články