POHANKA – STRAVA NAŠICH BABIČEK

Pohanka není klasickou obilovinou. Je příbuzná reveně a šťovíku, a proto tolik zdravá. Pohanka byla dříve považována za obilí chudých, ale poté, co lékaři objevili její zdravotní význam, slaví tato rostlina...

VÍTE KDY JE BANÁN NEJLEPŠÍ KE SNĚZENÍ ?...

Věděli jste, že nutriční vlastnosti banánu se mění v závislosti na tom, jak rostou? Pokud banán zraje, tak se stává sladším a příjemnějším na chuť. Proč? Neboť ty enzymy, které banán obsahuje...

NENÍ TO SŮL, ANI CUKR. JDE O ...

Podívejte se jak vypadá prý bezpečná přísada do potravin. Označují ji číslem E621 a přidává se do velkého množství nejen potravin, ale i vařených jídel převážně v restauracích. Najít se však...

VEGETARIÁNI

Patří vlastně k nejmenším menšinám u nás. Odepřít si maso ze svého jídelníčku je totiž v našich krajích jevem mnohem méně častým než kdekoli jinde ve světě, pokud odpočítáme země, kde...

NEJÍTE PŘÍLIŠ RYCHLE?

Většina obézních se liší od lidí s normální váhou rychlostí jedení i v samotném aktu jedení - jedí celkově rychleji. Méně váhají mezi uchopením sousta příborem a vložením do úst, pijí...

ČERVENÁ JEŘABINA

Když babička slíbila, že při příští návštěvě uvaří svíčkovou na smetaně (případně králíka na smetaně), tak jsem se moc těšila. Ale ne kvůli masu, omáčce či knedlíkům… Milovala jsem její zavařeninu...

PŘEKYSELENÍ LIDSKÉHO ORGANISMU – OXIDACE TĚLA JE HLAVNÍ PŘÍČINOU STÁRNUTÍ

Překyselení organismu je v současném světě jedním z nejnebezpečnějších degenerativních zdravotních problémů vůbec. Obzvláště proto, že mu doposud není věnována patřičná pozornost. Překyselení, jeho dopady a souvislosti, zdá se unikají jak...

ŠPALDA VE ZDRAVÉ KUCHYNI

Naše stravování je poznamenáno mnoha zaběhnutými zvyky, z čehož jeden je, že milujeme bílé pečivo a vůbec všechny produkty z bílé mouky. Bílou moukou zahušťujeme polévky a omáčky a nevyužíváme přitom celkem běžných...

Brambora

Tato lilkovitá rostlina zapříčinila války, chvíli byla odmítaná a podceňovaná a postupem času se „potrava chudých" stala základem racionální výživy.Navíc se snad ani nemůže stát, že by se někomu přejedla,...

TEORIE ZMÍRŇUJÍCÍCH LÁTEK

V současnosti se stále častěji setkáváme s jevem, že lidé pociťují negativní účinky na tělo a mysl po konzumaci určitých potravin. Škodlivé látky možno oslabit vhodnou protilátkou - nejčastěji kořením, které...

Nenechte si ujít

TVOŘIVÉ MYŠLENKY

Svět onemocněl zákeřnou nemocí, která prorůstá do mysli většiny lidí. Ta nemoc se jmenuje „Buď jako druzí“. Mysli jako většina… mluv o tom, co je vhodné…...

Urinoterapie v praxi

NEDĚJTE SI Z DĚTÍ OTROKY

Nejpopulárnější články