Čtvrtek, Březen 21, 2019

CUKETA SEDMKRÁT PRO ZDRAVÍ

Cuketa, jeden z druhů tykve, je v posledních letech stále populárnější. Přispívá k tomu jistá chuťová neutralita, která velmi rozšiřuje možnosti přípravy a úpravy, jednoduchá manipulace při vaření a samozřejmě také...

BRAMBORA – RADY DĚDKA KOŘENÁŘE

Brambora je jedovatá díky známému solaninu. Otravy se projevují jen při požití zelených brambor a zvláště nebezpečné jsou klíčky a plody. Brambora Nevonný dým ze špatně hořící bramborové natě zná mnoho dříve...

GRILOVACÍ NEŘEST

Grilování je jedním z nejstarších způsobů úpravy pokrmů. Stává se příležitostí pro rodinné posezení na zahradě či setkání s přáteli. Dobré pití, vonící pochoutky na grilu, příjemná a uvolněná atmosféra. Aby...

Co jsou olivy

Olivovník je rostlina, které se daří pouze v teplejších podnebích a je znám od pranadávna. Ještě dnes je větvička olivovníku symbolem míru, plodnosti, očištění, a vítězství nad zlem. První plody se...

McDONALDS PROHRÁL, ZDRAVÍ ŠKODLIVOU CHEMIKÁLII STAHUJE ZE SVÝCH RECEPTŮ NA HAMBURGERY

Světoznámý šéfkuchař Jamie Oliver nakonec vyhrál svou řadu let trvající bitvu s jedním z největších fast-foodových řetězců, firmou McDonalds. Aniž by o tom byla zmínka v mainstreamových masmédiích, McDonalds (tajně) připustil,...

SEZAM – pro zdravé kosti, vlasy a dlouhý život

Říká se o něm, že žádná skála před ním nezůstane celá. U nás se jím zdobí pečivo. Řeč je o sezamu, dvoumilimetrovém semínku, nejstarším koření na světě, ve kterém se ukrývá...

MEDVĚDÍ ČESNEK – PRO JARNÍ DETOXIKACI + DVA RECEPTY

Začíná sezóna Medvědího česneku, na kterou se velice těším. Medvědí česnek jsem si velice oblíbila a v období jeho růstu ho zařazuji každý den do svého jídelníčku. Buď samotný jen tak, nebo...

PŘEKYSELENÍ LIDSKÉHO ORGANISMU – OXIDACE TĚLA JE HLAVNÍ PŘÍČINOU STÁRNUTÍ

Překyselení organismu je v současném světě jedním z nejnebezpečnějších degenerativních zdravotních problémů vůbec. Obzvláště proto, že mu doposud není věnována patřičná pozornost. Překyselení, jeho dopady a souvislosti, zdá se unikají jak...

Zvyky, spojené s pitím kávy

Dříve bylo zvykem jíst, či lépe řečeno, pít ranní polévku. Ranní polévka byla za Magdaleny Rettigové nahrazena kávou, podávanou ve stejně velkém hrnku, oslazenou a zalitou velkým množstvím mléka. Bylo to...

Ovesné vločky

Žaludek ocení, že může konečně zpracovávat něco zdravého, tělu prospěšného, lehce stravitelného a přitom chutného. Tak mu udělejte radost! Ovesné vločky jsou ceněny především pro svůj obsah bílkovin, tuků, minerálních látek,...

Nenechte si ujít

DÍTĚ S ROZŠTĚPĚM

1.díl - výskyt a riziko vzniku Tato situace však není beznadějná. Vaše dítě bude po sérii plastických operací a další léčbě vypadat a...
SMÍŘENÍ SE SE SMRTÍ

7 PODOB LÁSKY A 7 ČAKER

VZNIK BLOKÁD V ČAKRÁCH

ZÁPACH Z ÚST – ZÁVAN PEKLA

Nejpopulárnější články