ZDRAVÍ NA PODZIM

S podzimem přichází obavy, jak ve zdraví přežít nastupující nepřízeň počasí a následně i zimu. Ovšem příroda nám s tímto obdobím přináší hodně možností, jak se vyhnout nemocem. Možná vás některé...

Hořčík

Hořčík neboli magnesium napomáhá oběhovému systému a je prevencí proti infaktu. Hořčík působí lépe ve společnosti vitamínu A, vápníku a fosforu. Přesto lidé často trpí jeho nedostatkem, neboť hořčík se vyplavuje...

VITAMIN B 12 – KOBALAMIN

Vitamin B12 je nezbytný pro obměnu buněk a zvláště důležitý je pro tvorbu červených krvinek. Udržuje ochranné obaly nervových vláken (myelin), účastní se přeměny živin v energii a hraje zásadní roli...

CELER

Potravina nabitá vitamíny a minerály Přečtěte si deset důvodů, proč pravidelně konzumovat celer. Celer může být konzumován syrový, může být přidáván do salátů, ale také může být součástí vařených jídel. Velkou výhodou této...

CO JÍST TENTO TÝDEN?

V tomto týdnu mě nejvíce zaujaly brambory. K podzimním dnům neodmyslitelně patří, pamatuji si na zapékané brambory v popelu po táborácích. A proto jsem si pro vás připravila klasiku. Brambory „z...

PITÍ A PŘÍPITKY

Stručný návod, jak připíjet V pronášení přípitků neexistují žádná pravidla. Může se ale stát, že při určité příležitosti vás někdo o přípitek požádá, a v takové chvíli vám pár užitečných rad...

CEREÁLIEMI PROTI RAKOVINĚ

Nepodceňujte správnou peristaltiku střev. „Cereálie jsou otázkou funkčnosti střev. Obohacují potraviny, například pečivo, sušenky či cereální snacky o složky celulózy a nestravitelné složky, což je například šrot,“ vysvětluje Ludvík Pokorný, trenér...

ŠPALDA VE ZDRAVÉ KUCHYNI

Naše stravování je poznamenáno mnoha zaběhnutými zvyky, z čehož jeden je, že milujeme bílé pečivo a vůbec všechny produkty z bílé mouky. Bílou moukou zahušťujeme polévky a omáčky a nevyužíváme přitom celkem běžných...

VEGETARIÁNI

Patří vlastně k nejmenším menšinám u nás. Odepřít si maso ze svého jídelníčku je totiž v našich krajích jevem mnohem méně častým než kdekoli jinde ve světě, pokud odpočítáme země, kde...

POHANKA – STRAVA NAŠICH BABIČEK

Pohanka není klasickou obilovinou. Je příbuzná reveně a šťovíku, a proto tolik zdravá. Pohanka byla dříve považována za obilí chudých, ale poté, co lékaři objevili její zdravotní význam, slaví tato rostlina...

Nenechte si ujít

ZATOČTE S ROZTOČI VE VAŠÍ POSTELI

V posteli každý z nás stráví až 1/3 života. V případě chřipkových epidemií, kdy nás skolí nemoc, můžeme na posteli strávit v jednom kuse...

Ven z nouze I.

Co je to mantra

Nejpopulárnější články