Hořčík

Hořčík neboli magnesium napomáhá oběhovému systému a je prevencí proti infaktu. Hořčík působí lépe ve společnosti vitamínu A, vápníku a fosforu. Přesto lidé často trpí jeho nedostatkem, neboť hořčík se vyplavuje...

11 ZDRAVÝCH POTRAVIN S VELMI VYSOKÝM OBSAHEM ŽELEZA

Železo je důležitým prvkem, který v organizmu plní několik důležitých funkcí. Většina lidí trpí jeho nedostatkem, a tak se v tomto článku podíváme na to, jak s pomocí vhodných potravin můžete...

ŠÍPKY

Dětství mám hodně spojené s návštěvami u prarodičů a hlavně s babičkou, která měla, a stále má, nepřeberné množství receptů, ve kterých využívá veškeré plodiny ze své zahrádky. Na podzim tak...

MEGAVITAMINOVÁ TERAPIE

Máte rádi hrušky? Je jich spousta druhů a všechno, co v nich najdeme je prospěšné. Hrušky obsahují vitamín C  a dost draslíku a křemíku, aby mohly pomoci vyrovnat některé potíže. Draslík...

9 LÉČIVÝCH ÚČINKŮ MANDLÍ, KTERÉ CHRÁNÍ VAŠE ZDRAVÍ

Mandle jsou velmi oblíbeným druhem ořechů. Obsahují sice hodně tuku, ale také dalších vitamínů a minerálů a jsou tak považovány za zdravé. V tomto článku najdete 9 vědecky ověřených účinků mandlí...

MEDVĚDÍ ČESNEK – PRO JARNÍ DETOXIKACI + DVA RECEPTY

Začíná sezóna Medvědího česneku, na kterou se velice těším. Medvědí česnek jsem si velice oblíbila a v období jeho růstu ho zařazuji každý den do svého jídelníčku. Buď samotný jen tak, nebo...

CELER

Potravina nabitá vitamíny a minerály Přečtěte si deset důvodů, proč pravidelně konzumovat celer. Celer může být konzumován syrový, může být přidáván do salátů, ale také může být součástí vařených jídel. Velkou výhodou této...

CEREÁLIEMI PROTI RAKOVINĚ

Nepodceňujte správnou peristaltiku střev. „Cereálie jsou otázkou funkčnosti střev. Obohacují potraviny, například pečivo, sušenky či cereální snacky o složky celulózy a nestravitelné složky, což je například šrot,“ vysvětluje Ludvík Pokorný, trenér...

Co jsou olivy

Olivovník je rostlina, které se daří pouze v teplejších podnebích a je znám od pranadávna. Ještě dnes je větvička olivovníku symbolem míru, plodnosti, očištění, a vítězství nad zlem. První plody se...

NENÍ TO SŮL, ANI CUKR. JDE O ...

Podívejte se jak vypadá prý bezpečná přísada do potravin. Označují ji číslem E621 a přidává se do velkého množství nejen potravin, ale i vařených jídel převážně v restauracích. Najít se však...

Nenechte si ujít

ZORBING

Kdo ZORB vymyslel? Vynálezce zorbu je Andrev Ahers. Inspirací mu byl obraz Leonarda da Vinciho, na kterém je znázorněn roznožený a rozpažený muž v kruhu....
Mamograf

MAMMOLOGIE

HUDEBNÍ HLUCH NEEXISTUJE

Nejpopulárnější články