Pondělí, Červen 24, 2019

POTRAVINOVÁ PYRAMIDA

Lépe řečeno, co by mělo tvořit základ jídelníčku a čeho bychom se měli vyvarovat nebo jíst jen v malých dávkách. A v tom je právě to kouzlo. V její nenásilnosti... Uvedu příklad. Nikdo...

JÍDLO, KTERÉ ZMĚNÍ VÁŠ ŽIVOT: RECEPT NA ...

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne. Proto byste v této době měli jíst to nejzdravější, co se jen dá. Snídaně je důležitá hlavně proto, že pomáhá zlepšovat řadu tělesných funkcí. Dnes vás prozradíme...

ZELÍ

V zimě babička využívala k vaření zeleninu, kterou šlo snadno uskladnit, takže nebylo například nouze o jídla ze zelí. Na její boršč, plněné zelné závitky, zelný salát, sledě se zelím, pirožky...

SEMÍNKOVÝ CHLÉB

Jelikož se poslední dobou snažím vyhýbat mouce a občasně mám chuť se zakousnout do něčeho dobrého udělala jsem si tento semínkový chléb. Vůbec není poznat, že by byl bez mouky a naopak mi...

ŠEST ZÁKLADNÍCH ŽIVIN NAŠÍ STRAVY

Sacharidy Cukry jsou základním zdrojem energie pro normální činnost svalů a celého těla. Sacharidy dělíme na cukry (jednoduché sacharidy) a škroby (složité sacharidy). Sacharidy jsou primárním zdrojem energie při intenzivním tréninku. 60%...

JEDNODENNÍ JÍDELNÍČEK NA SNÍŽENÍ ZÁNĚTU

Často mi píšete s prosbou o sestavení ukázkového léčivého jídelníčku bez bílé mouky, cukru a mléčných výrobků, aby se váš zánět, kvasinkové infekce, plísně a nadváha snížily přirozeným způsobem. Tak tady...

CO DOKÁŽE HRUŠKA?

Hrušky patří mezi nejobvyklejší podzimní ovoce a většinou mu nevěnujeme příliš velkou pozornost. Hruška ale má řadu zajímavých léčivých účinků...     Hrušeň obecná je statný strom s červenohnědou, lysou a lesklou kůrou...

VÝBORNÉ POCHOUTKY A MŇAMKY

Taky máte na něco obrovskou chuť a nevíte na co? Já jsem v poslední době ujížděla na bramborovém tataráku a na ďábelské směsi na topinky, kterou jsem si koncem léta sama...

CUKR JE KOKAIN PRO DĚTI

Cukr. Cukrr! CUUKRRR!!! Co to vlastně je? Z biochemického hlediska jsou CUKRY základní stavební bloky sacharidů, z nichž nejčastěji zmiňované jsou glukóza (vyhnout se obloukem), fruktóza (vyhnout se raději dvěma oblouky!) a...

NENÍ TO SŮL, ANI CUKR. JDE O ...

Podívejte se jak vypadá prý bezpečná přísada do potravin. Označují ji číslem E621 a přidává se do velkého množství nejen potravin, ale i vařených jídel převážně v restauracích. Najít se však...

Nenechte si ujít

JAK SNADNO A ZDRAVĚ PŘIPRAVIT KUSKUS

Kuskus, semolinová těstovina, těstovina z tvrdozrnné pšenice, mající své kořeny v severní Africe, přesněji Maroku. Zde se ještě podle tradičních receptur namáčí pšenice ve...

JÍDELNÍČEK NA 5. TÝDEN

PENÍZE Z RUKOU ANDĚLŮ

Nejpopulárnější články