Středa, Duben 24, 2019

VÍTE KDY JE BANÁN NEJLEPŠÍ KE SNĚZENÍ ?...

Věděli jste, že nutriční vlastnosti banánu se mění v závislosti na tom, jak rostou? Pokud banán zraje, tak se stává sladším a příjemnějším na chuť. Proč? Neboť ty enzymy, které banán obsahuje...

CUKETA SEDMKRÁT PRO ZDRAVÍ

Cuketa, jeden z druhů tykve, je v posledních letech stále populárnější. Přispívá k tomu jistá chuťová neutralita, která velmi rozšiřuje možnosti přípravy a úpravy, jednoduchá manipulace při vaření a samozřejmě také...

JEDNODENNÍ JÍDELNÍČEK NA SNÍŽENÍ ZÁNĚTU

Často mi píšete s prosbou o sestavení ukázkového léčivého jídelníčku bez bílé mouky, cukru a mléčných výrobků, aby se váš zánět, kvasinkové infekce, plísně a nadváha snížily přirozeným způsobem. Tak tady...

Šest nejčastějších „chyb“ vegetariánů, veganů a vitariánů

Snad každý, kdo přešel z klasické komerční stravy na nějaký „alternativní“ druh stravování, si prošel přechodovou fází, kdy pozoroval, co z nové skladby jídelníčku mu dělá dobře a po čem se...

NEDOSTATEK VITAMÍNU B12

9 příznaků a projevů nedostatku vitamínu B12, které mohou ohrozit vaše zdraví Vitamín B12, známý též pod názvem kobalamin, je pro tělo důležitý ve vodě rozpustný vitamín. Hraje zásadní roli při tvorbě...

Hořčík

Hořčík neboli magnesium napomáhá oběhovému systému a je prevencí proti infaktu. Hořčík působí lépe ve společnosti vitamínu A, vápníku a fosforu. Přesto lidé často trpí jeho nedostatkem, neboť hořčík se vyplavuje...

JAK SNADNO A ZDRAVĚ PŘIPRAVIT KUSKUS

Kuskus, semolinová těstovina, těstovina z tvrdozrnné pšenice, mající své kořeny v severní Africe, přesněji Maroku. Zde se ještě podle tradičních receptur namáčí pšenice ve slané vodě, aby se pak ručně prosela...

11 DŮVODŮ PROČ JÍST OVESNÉ VLOČKY

Oves patří k nejzdravějším obilovinám, které se na Zemi vyskytují. Je přitom mezi kulturními obilovinami nejmladší a původně byl kdysi dávno považován za plevel. Z ovsa se dříve vyráběly i kroupy. ...

RAFINOVANÁ NÁHRADA CUKRU

Nejen ze zdravotních důvodů bývá bílý cukr nahrazován medem nebo sladidly. A co takhle jej zkusit nahradit sladce chutnající bylinkou stévií? Co si budeme namlouvat, naše chuťové pohárky chuť sladkého prostě...

VLOČKOVÝ ŠTRŮDL

Myslím, že recept na vločkový štrůdl, jehož jednoduchý návod obletěl celý internet představovat nemusím, ale to bych to nebyla já, abych si to nějak nepředělala a k tomu mi ještě doma nějaká...

Nenechte si ujít

ARCHANDĚL ZADKIEL

V určitém bodu našeho vývoje si musíme bez okolků připustit, že to bylo naše přání vstoupit do nové pozemské inkarnace, abychom dokončili věci nedokončené...

Nejpopulárnější články