OLIVOVÝ OLEJ

Olivy obsahují vitamíny K, A, E, D, u nichž je prokázáno, že podporují průchodnost žil a cév. Obyvatelé Kréty jedí více tuků, než všichni ostatní lidé na Zemi. Asi 45 % energetické...

CUKR JE KOKAIN PRO DĚTI

Cukr. Cukrr! CUUKRRR!!! Co to vlastně je? Z biochemického hlediska jsou CUKRY základní stavební bloky sacharidů, z nichž nejčastěji zmiňované jsou glukóza (vyhnout se obloukem), fruktóza (vyhnout se raději dvěma oblouky!) a...

JAK SNADNO A ZDRAVĚ PŘIPRAVIT KUSKUS

Kuskus, semolinová těstovina, těstovina z tvrdozrnné pšenice, mající své kořeny v severní Africe, přesněji Maroku. Zde se ještě podle tradičních receptur namáčí pšenice ve slané vodě, aby se pak ručně prosela...

CEREÁLIEMI PROTI RAKOVINĚ

Nepodceňujte správnou peristaltiku střev. „Cereálie jsou otázkou funkčnosti střev. Obohacují potraviny, například pečivo, sušenky či cereální snacky o složky celulózy a nestravitelné složky, což je například šrot,“ vysvětluje Ludvík Pokorný, trenér...

FAKTA O MEDU A SKOŘICI

Je zjištěno, že směs medu a skořice léčí většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí. Med může...

11 ZDRAVÝCH POTRAVIN S VELMI VYSOKÝM OBSAHEM ŽELEZA

Železo je důležitým prvkem, který v organizmu plní několik důležitých funkcí. Většina lidí trpí jeho nedostatkem, a tak se v tomto článku podíváme na to, jak s pomocí vhodných potravin můžete...

PORAZTE RAKOVINU BROKOLICÍ

Aby se v rostlině brokolice, příbuzné spíše kapustě než květáku, vytvořila klíčová protirakovinná složka - sulforafan - musí být přítomen ferment nazvaný myrosináze. Velké množství myrosináze obsahují mladé rostlinky, tři až...

NEDOSTATEK VITAMÍNU B12

9 příznaků a projevů nedostatku vitamínu B12, které mohou ohrozit vaše zdraví Vitamín B12, známý též pod názvem kobalamin, je pro tělo důležitý ve vodě rozpustný vitamín. Hraje zásadní roli při tvorbě...

VÍTE KDY JE BANÁN NEJLEPŠÍ KE SNĚZENÍ ?...

Věděli jste, že nutriční vlastnosti banánu se mění v závislosti na tom, jak rostou? Pokud banán zraje, tak se stává sladším a příjemnějším na chuť. Proč? Neboť ty enzymy, které banán obsahuje...

ŠEST ZÁKLADNÍCH ŽIVIN NAŠÍ STRAVY

Sacharidy Cukry jsou základním zdrojem energie pro normální činnost svalů a celého těla. Sacharidy dělíme na cukry (jednoduché sacharidy) a škroby (složité sacharidy). Sacharidy jsou primárním zdrojem energie při intenzivním tréninku. 60%...

Nenechte si ujít

INFORMACE OD ARCHANDĚLA GABRIELA

I KDYŽ BUDETE ZCELA ODTRŽENI OD REALITY, NAPROSTO ODDĚLENÍ A UMLČENI, PŘESTO VAŠE PROSBY BUDOU VYSLYŠENY ODLOŽÍTE VŠECHNY SVÉ MASKY, PŘETVÁŘKY A ILUZE, KDYŽ BUDETE...

Nevěra – II.díl

Nejpopulárnější články