7 TIPŮ NA LEHKÉ, RYCHLÉ A ZDRAVÉ STRAVOVÁNÍ...

S příchodem léta nastává období cestování, které je často velmi náročné a vyžaduje velké množství energie. Správným stravováním však tělu dodáte nejen potřebnou energii, ale i další látky, které vám život na cestách...

SUŠENÉ OVOCE

Sušené ovoce je skvělou alternativou za solené chipsy či arašídy, dokáže nahradit sladké cukroví či čokoládu. Usušené plody si zachovávají až 80 % vitamínů, obsahují celou řadu antioxidantů, minerálů a vlákninu. ...

Vlašské ořechy

Ořešák královský (Juglans regia) se dožívá až stovky let. Dorůstá výšky asi 20 metrů. Plodem je nepravá peckovice s jádrem. Jádro, tzv. Vlašský ořech, je výtečná pochoutka s léčivými vlastnostmi. V...

11 DŮVODŮ PROČ JÍST OVESNÉ VLOČKY

Oves patří k nejzdravějším obilovinám, které se na Zemi vyskytují. Je přitom mezi kulturními obilovinami nejmladší a původně byl kdysi dávno považován za plevel. Z ovsa se dříve vyráběly i kroupy. ...

Šest nejčastějších „chyb“ vegetariánů, veganů a vitariánů

Snad každý, kdo přešel z klasické komerční stravy na nějaký „alternativní“ druh stravování, si prošel přechodovou fází, kdy pozoroval, co z nové skladby jídelníčku mu dělá dobře a po čem se...

POHANKA – STRAVA NAŠICH BABIČEK

Pohanka není klasickou obilovinou. Je příbuzná reveně a šťovíku, a proto tolik zdravá. Pohanka byla dříve považována za obilí chudých, ale poté, co lékaři objevili její zdravotní význam, slaví tato rostlina...

CELER

Potravina nabitá vitamíny a minerály Přečtěte si deset důvodů, proč pravidelně konzumovat celer. Celer může být konzumován syrový, může být přidáván do salátů, ale také může být součástí vařených jídel. Velkou výhodou této...

CUKETA SEDMKRÁT PRO ZDRAVÍ

Cuketa, jeden z druhů tykve, je v posledních letech stále populárnější. Přispívá k tomu jistá chuťová neutralita, která velmi rozšiřuje možnosti přípravy a úpravy, jednoduchá manipulace při vaření a samozřejmě také...

TEORIE ZMÍRŇUJÍCÍCH LÁTEK

V současnosti se stále častěji setkáváme s jevem, že lidé pociťují negativní účinky na tělo a mysl po konzumaci určitých potravin. Škodlivé látky možno oslabit vhodnou protilátkou - nejčastěji kořením, které...

ŠPALDA VE ZDRAVÉ KUCHYNI

Naše stravování je poznamenáno mnoha zaběhnutými zvyky, z čehož jeden je, že milujeme bílé pečivo a vůbec všechny produkty z bílé mouky. Bílou moukou zahušťujeme polévky a omáčky a nevyužíváme přitom celkem běžných...

Nenechte si ujít

ZAČNETE POMALU UMÍRAT…

Začnete pomalu umírat, když necestujete, když nečtete, když neposloucháte zvuky života, pokud si sami sebe nevážíte. Začnete pomalu umírat, když zabijete svou sebeúctu, když nenecháte druhé, aby vám...

Nejpopulárnější články