Lidové rady

JAK NA NEMOCI – II.

Posílení srdce: Podstatou infarktu je choroba věnčitých tepen, které vyživují srdeční sval. Jsou-li zúženy, dodávají srdci méně živin a kyslíku, na němž je srdce závislé. Med způsobuje rozšíření věnčitých cév...
játra

CHOROBY JATER, DIETA A RADY LÉKAŘE

Nemoci jater Nemoci jater mohou postihnout z různých důvodů každého z nás. To se týká i lidí postižených potravinovou alergií nebo potravinovou intolerancí. Našeho syna postihl zánět po prodělání planých neštovic....

Celiakie

Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku ke změně povrchu sliznice tenkého střeva, mizí zde mikroklky a klky. V důsledku toho se povrch...

ZÁŘÍ DLE TRADIČNÍ ČÍNSKÉ MEDICÍNY – SLEZINA A...

V měsíci září nastává období zklidnění přírody i nás samotných. Po teplých dnech přichází více těch chladnějších a s tím i doba sklizně a niternějšího zamýšlení. Podle čínské medicíny jsou v...

Hemeroidy

Hemoroidy jsou v podstatě zvětšené křečové žíly ve vchodu do konečníku nebo přímo v konečníku. Vyvinou se u více než 50 procent lidí, mnozí však o tom vůbec nevědí. Většinou obtěžují...

PLYNATOST

Už vás někdy obtěžovala plynatost? Tvorba plynů je přirozený chemický pochod, při kterém se pevná nebo tekutá hmota přeměňuje ve formu plynnou. Jestliže jíme nesprávně zkombinovanou potravu, potom mohou plyny vznikající...

10 PRODUKTŮ, KTERÉ MILUJE SLINIVKA

Zde je něco, čím můžete hýčkat tento vrtošivý orgán… Na východě se játra nazývají nejstarší královnou a princeznou nebo mladší královnou se nazývá slinivka. A skutečně, tento orgán je pro náš organismus velmi...

DIVERTIKULÓZA

Jako divertikulóza je označována řada stavů, jejichž společným jmenovatelem je přítomnost divertiklů (výchlipek) na tlustém střevě. Vrozené (pravé) divertikly mají stěnu tvořenou všemi vrstvami normální stěny střeva, získané (nepravé) divertikly jsou...

ZATOČTE S PRŮJMOVÝM ONEMOCNĚNÍM

Průjem je jedna z těch nepříjemných trávicích potíží, které dokážou opravdu potrápit. Jak si pomoci, abyste vrátili zažívací soustavu zpět do původního stavu? Kdy mluvíme o průjmu? Pojmem průjem bývá označována náhlá změna...

Tenké a tlusté střevo

Trávící šťávy štěpí jednotlivé složky potravy na základní součásti, jednoduché cukry, aminokyseliny, jednoduché tuky, mastné kyseliny. Další štěpení těchto součástí probíhá na povrchu střevních buněk a potom dochází k jejich vstřebávání....

Nenechte si ujít

Něco o nemocech II.

Mám ji od paní autorky s osobním věnováním z dubna 2002, kdy mi ji poslala poštou. Seznámil jsem se s touto vzácnou osobností na...

Nejpopulárnější články

Block title