Lidové rady

POMOC IMUNITĚ

Protichřipkový salát
Ingredience:

500 g kysaného zelí, 2 mrkve, 1 větší jablko, 1 cibule, 1 lžíce strouhaného křenu,
1 zakysaná smetana
Postup:
Kysané zelí a cibuli nakrájíme a mrkev s jablkem nastrouháme, přidáme strouhaný křen

a zalijeme smetanou. Dobře promícháme.

Řepový med

Z černé řípy seřízneme špičku. Vnitřek řepy vydlabeme a do třetiny objemu nalijeme med. Necháme stát přes noc. Med do rána vytáhne z řepy šťávu.

Lžíci směsi 5 x denně smícháme s teplým mlékem a vypijeme.

CITRÓNY

Během infekce je velmi důležitý přísun dostatečného množství vitaminu C. Nejlepší je, je-li podávám formou zvýšené konzumace citronu, kiwi, pomerančů a kysaného zelí.

Teplá citronáda

Šťávu ze 2 citronu smícháme ve vysoké sklenici s 2 lžícemi třtinového cukru a zalijeme teplou vodou. Přidat můžeme i šťávu z jednoho pomeranče. Pijeme každé ráno před snídaní během celého zimního období.

Citrónové rozinky

Balíček rozinek spaříme horkou vodou a dáme do malé misky. Na ně vymačkáme šťávu ze 2 citronů a necháme několik hodin nasáknout a nabobtnat. Vitamin C  se naváže na hroznový cukr a má pak větší účinek v našem organismu. Každodenní "zobání" těchto rozinek je skvělou prevencí proti infekci.

CHŘIPKA A PROCHLADNUTÍ

Ingredience:
10 citrónov, 15 strúčikov cesnaku a 500 g medu.

Postup:
Citróny odšťavíme, cesnak pretlačíme – dáme do mixéra a postupne prilievame počas šľahania med. Zmesou naplníme poháriky – uzavrieme a počas dvoch dní necháme za občasného premiešania odstáť. Preventívne užívame nalačno každé ráno za 1 PL (polievkovú lyžicu).

Je to vyskúšané, vôbec nemáte v ústach pachuť po cesnaku.

KŮŽE, VLASY

Léčení ran
Med je účinná mast na rány, pomáhá odlučovat odumřelé části tkání a ránu přímo vyživuje.

Na bradavice
Malinký kousek cibule náplastí přilepíme na bradavici, nejlépe přes noc. Vydržet, opakovat postup cca týden, pak se sama odloupne. Funguje bezvadně.

Česnek nakrájíme na plátky a zalijeme octem. Necháme 7 dní v uzavřené lahvičce.

Potom přikládáme každý večer na bradavici. Zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl.

PROTI LUPŮM VE VLASECH

Levná alternativa drahých šampónů – odlít trochu svého šampónu a nechat v něm rozpustit pár tablet acylpyrinu.

PLEŤOVÉ MASKY

JAHODOVÁ
na mastnú pleť:
2 lyžice ovsených vločiek, 3 zrelé jahody, 1 lyžička smotany
postup:

vločky rozmixujeme, pridáme jahody a smotanu a dobre premiešame. Masku necháme pôsobiť 10 min. zmyjeme studenou vodou.
Jahody -čistia a oživujú všetky typy pleti.majú sťahujúce učinky, upokojujú podrazdenu pleť. Obsahujú vitamín C, ktorý chráni pred voľnými radikalmi, teda aj pred starnutím.

BANÁNOVÁ
na suchú pleť:
1 žltok, 2 lyžičky mandlového oleja, 1 zrelý banán
postup:

všetky prísady rozmixujeme, nanesieme na pleť a necháme pôsobiť 10 min. Zmyjeme studenou vodou.
Banán ma upokojujúce učinky , intenzivne vyživuje a hydratuje vysušenú pokožku.je bohatý na draslík, ktorý udržuje vodu vo vnútri buniek, horčík a mangán.

UHORKOVÁ
na mastnu pleť:
1 šalatova uhorka, 1 lyžica tvarohu
postup:

uhorku nastruhame, odoberieme 2 lyžice a zmiešame ich s tvarohom. Nanesieme na tvar a necháme pôsobiť 15 min. masku zmyjeme vlažnou vodou.
Uhorky -obsahuju až 95 % vody, draslik, železo a horčík, veľa kremiku a fluoru. spomaluju starnutie pokožky a dodáva jej pružnost a maju sťahujuci učinok.

AVOKÁDOVÁ
na suchu a zrelu pleť:
dužina s 1 zreleho avokada, 1 lyžička medu, 1 lyžička citronovej šťavy, 1 lyžička bieleho jogurtu
postup:

prísady rozmiešame na kašičku a vložíme na pol hodinu do chladničky. nanesieme na tvar a krk a necháme pôsobiť 10 min.Zmyjeme studenou vodou.
Avokádo- vynikajúci na výživu a regeneraciu unavenej alebo zrelej pleti.obsahuje olej obohatený na vit. E a mastné kyseliny- výborný hydratačny prostriedok

JABLKOVÁ
na mastnú pleť:
1 zrele jablko, 1 bielok
postup:

bielok vyšlahame na penu a zmiešame s nastruhaným jablkom.Necháme pôsobiť 10 min a zmyjeme studenou vodou.
Jablko- obsahuje veľa vody, vlákniny. pôsobí omladzujuco vdaka vitamínom a stopovým prvkom- najmä draslika

HROZNOVÁ
na ochabnutu pleť:
10 bobúl hrozna, 1 lyžica olivoveho oleja
postup: dužinu s hrozna zmiešame s olejom.Kašičku nanesieme na tvar a krk.po 10 min zmyjeme studenou vodou.
Hrozno-regeneruje vrchnu časť pokožky, oživuje zápalové procesy. Obsahuje veľa minerálnych latok, vlakninu a vitamíny C, E, B, ktoré pleť rozjasnuju a spomaluju proces starnutia

ZÁDA, KLOUBY

Lék na bolest kloubů a zad
10 kaštanů, 1 francovka
Kaštany nakrájíme na plátky a dáme do sklenice, zalijeme francovkou.

Po 3 týdny mažeme na bolestivá místa.
 

NERVY

Nervový systém
Není lepšího neškodného prostředku pro spaní než sklenice vody s medem.

 

SPECIALITA – BOJ PROTI RAKOVINĚ

JEDLÁ SODA A JAVOROVÝ SIRUP PROTI RAKOVINĚ

Následující recept zveřejnil neuropat dr. Murphy, který tvrdí, že mu ještě na rakovinu nezemřel žádný pacient.

Neuropat dr. Murphy uvádí:

Recept vypadá jednoduše, ale má vědecké vysvětlení. Jako prevence rakoviny se užívá jedna lžička denně. Doporučil jsem to jednomu svému klientovi s bolestmi břicha, kde měl už metastázy. Bolesti do tří dnů přešly a cítí se dobře. Principem působení tohoto receptuře, že rakovinné buňky nesnášejí zásadité prostředí, které je člověku přirozené (zdravý člověk má pH 7,3 – 7,5 ). Rakovina se rozvijí jen v kyselém organismu (pod pH 6). Soda je zásada a s pomocí cukru (rakovinové buňky konzumují 18x více cukru než zdravé) pronikne přímo do buněk. I další alternativní onkologové v Evropě už léčí efektivně rakovinu s pomocí jedlé sody.

Ingredience:

Javorový sirup, jedlá soda

Postup:
3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit ( např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté v kastrůlku na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, dokud směs poněkud nezahoustne. Na počátku může být užíváno častěji, např.3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, dlouhodobě. Může být rozpuštěna ve vodě, čaji, nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem.

Obecně platí:

nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.

loading...

Komentáře