Zdravý životní styl se stále více dostává do popředí zájmu. Není se čemu divit. Moderní doba nám na jednu stranu přináší řadu technologických vymožeností a dalších usnadnění běžného života, na druhou stranu nám ale nezřídka chybí pohyb a kontakt s přírodou.
Proč je třeba starat se o své zdraví
Řada z nás žije ve velkých městech či v lokalitách se znečištěným životním prostředím. Stále větší procento lidí navíc pracuje v kancelářích; a ani sedavé zaměstnání našemu zdraví nijak neprospívá. Nedostatek času a potřeba stihnout veškeré pracovní povinnosti i soukromé záležitosti v nás vyvolávají stres. A během pracovního dne často namísto kvalitního stravování saháme po snadno dosažitelném hamburgeru, případně bagetě z rychlého občerstvení, abychom ušetřili drahocenné minuty. Dokonce ani ve chvíli, kdy si zajdeme do restaurace nebo nakoupíme v supermarketu suroviny a jídlo si připravíme doma, není zaručeno, že je bude jednat o opravdu kvalitní pokrmy.
Nadbytek sacharidů našemu zdraví ani vzhledu neprospívá
Mnohé potravinářské výrobky totiž obsahují řadu zahušťovadel a dalších látek, které bychom v nich nečekali. I ve smetaně nebo jogurtu se často ukrývá škrob a slané pokrmy nezřídka obsahují nemalé množství cukru. A právě sacharidy jsou jednou z nejčastějších příčin obezity i dalších onemocnění. Jejich přehnaná konzumace může dokonce zapříčinit i vznik obávaného diabetu.
Nízkosacharidová strava má řadu pozitivních dopadů
Jedním z problémů moderní doby je vysoký výskyt sacharidů ve stravě. Zdravá výživa by měla být založená na přirozeně připravených potravinách. Ale chceme-li navíc zhubnout a zabránit riziku vzniku chorob způsobených přebytečným tělesným tukem, pomůže nám nízkosacharidová strava. Ta omezuje konzumaci škrobů a cukrů na minimum a je založena zejména na zelenině, mase, vejcích a některých mléčných výrobcích. A rozhodně se nemusíme bát, že by byla fádní nebo nás nezasytila. Naopak, nabízí nepřeberné množství variací, širokou škálu chutí, a kila s ní mizí zázračně rychle. Jak na to nám poradí magazín fittyn.cz.