Tento způsob přípravy byl vynalezen v roce 1475 v Turecku, přičemž se jím chlubila první kavárna na světě stojící v dnešním Istanbulu. Netrvalo dlouho a pití lahodného nápoje se stalo populárním po celém světě. I dnes se starobylá možnost přípravy těší ohromné popularitě a volí ji mnoho znalců. Proč tomu tak je?

Neopakovatelná směs chutí

Již samotný proces vaření tímto způsobem definuje nezvyklou chuť, kterou si zamilujete. Základem všeho je přirozeně čerstvá káva. Dále budete potřebovat vodu, cukr a případně i kardamon. Nejdříve namelte zrnka na co nejjemnější prášek. Poté je společně s vodou, cukrem a kořením vložte do džezvy. Tu následně položte na rozpálený sporák a nechte ji vařit. Nyní přichází ta pravá magie.

Vaše směs po chvíli začne velmi výrazně pěnit. V této chvíli odstavte nádobu ze sporáku a pěnu přesuňte lžící do připraveného hrníčku. Následně znovu džezvu dejte na zdroj tepla a nechte směs opět vařit. Zmíněný proces opakujte ještě dvakrát, takže dojde k varu celkem ve třech případech. Následně máte hotovo a můžete nalít nápoj do hrníčku. Dobrou chuť!

Kde sehnat nejlepší zrna?

Znalci zajisté potvrdí, že zmíněný proces by se měl provádět pouze s kvalitní kávou. Ta je naprostým základem dobrého pití se správnými povzbuzujícími účinky. Skvělou volbou je například kolumbijská káva, která je celosvětově známá svým silným aroma.

Za zkoušku stojí i brazilská káva, jež se chlubí stejnými pozitivními vlastnostmi. Určitě vás nezklamou ani produkty z Kostariky, Peru i dalších zemí. Tato místa mají ohromnou výhodu v podobě ideálních podmínek pro pěstování plodin. Dočkáte se tak neobvyklé síly, chutě, vůně i efektu. Vyzkoušejte sami a uvidíte. Velký výběr vám poskytne návštěva stránek vitalcountry.cz.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/221473/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 2015