Očista organismu

Tamara Frolenkova – pacientka s vysokým tlakem, která se dobře cítila do 50 let. Potom jako by energie odešla. Byla i hypertenzní krize (200/100), ischemická choroba srdeční, vegetativně cévní dystonie, nohy jí otékají, vše velmi prožívá. Těžce snášela rozvod dcery. Jako by pacientka čekala stále nové nepříjemnosti.

Pro očistu organismu je třeba začít s očistou vědomí

Je třeba ráno vstát a již se naladit na pozitivitu: „Vše bude normální, mé děti jsou zdrávy, já také. Jsem již zdráva a výborně se cítím.“

Pokud jde o stravu, je třeba omezit maso, dát přednost rybám, jíst hodně ovoce a zeleniny, pít šťávy z mrkve, zelí, červené řepy. Do sklenice mrkvové šťávy je dobré přidat šťávy z červené řepy a ze zelí po 1 pl.

Očista žlučníku je možná za pomoci třezalky. Vše žluté napomáhá tvorbě žluči. Je třeba ji pít dlouhodobě – po dobu 2 měsíců. 10 g (2 – 3 pl) sušené byliny do termosky, zalijeme ji večer vařící vodou a ráno scedíme a pijeme po jedné třetině sklenice 30 minut před jídlem v průběhu dne. Po dvou měsících uděláme přestávku a opět zopakujeme dvouměsíční kúru.

Celková očista organizmu

Jelena Petrova čistila organismus tímto způsobem: vařila si polévku z celeru, cibule, česneku, kopru, papriky, sezamového semínka, různých zelených natí, z kořene petržele. Je to zeleninový boršč. Paní Petrová vážila 90 kg. Nemohla se ani ohnout, aby si obula boty, zvedl se jí krevní tlak, objevil se cukr v krvi, bolely ji klouby, takže s bolestmi chodila se schodů. Zpočátku brala velké množství léků, ale dále tloustla. Rozhodla se, že odstoupí od léků a začala studovat knihy pana Malachova o očistě organismu.

Začala nejprve čistit tlusté střevo klystýry se slanou vodu – na jeden litr vody dávala 1 pl soli a trochu citrónové šťávy. Začínala jednolitrovým klystýrem a potom následoval dvoulitrový. Za 10 dní měla výsledek – zhubla o 8 kg. Již se byla schopna ohnout a sama se obouvat.

Potom pokračovala s čištěním jater. Je to velmi podstatná klíčová procedura, protože veškerá výměna látková včetně krevního oběhu je silně závislá na játrech. Tibeťané mluví o játrech jako o královně. Jakmile se vyčistí játra, organismus se uvede do pořádku. Játra čistila sklenicí olivového oleje a sklenicí citrónové šťávy. Pila po 15 g oleje a 15 g šťávy po 18. hod. každých 15 minut. Potom si lehla pravým bokem na teplý termofor a nastala očista.

Klouby si čistila bobkovým listem. 33 bobkové listy vařila na vodní lázni v 1 litru vody 33 minuty. Procedí se to a doplní opět do litru. Pije se to po půl sklenici 3x denně před jídlem.

Je možné také dělat 2 odlehčovací dny v týdnu tak, že se pije 1 litr kefíru za den. Do něj se nastrouhá najemno půl kg okurek a přidají se zelené natě – kopru, petržele apod.

Snížit cholesterol pomůže do litru kefíru vytlačit dva stroužky česneku a přidat trochu medu.

Očistný čaj

Listí jahodníku, jitrocele, nať třezalky, nať vrbovky, heřmánek, několik listů černého rybízu. Všechny ingredience použijeme čerstvé. Zalijeme vše vařící vodou – asi půl litrem a necháme odstát 20 minut. Pijeme po půl sklenici dvakrát denně. Obnovíme tak funkci trávicího traktu a imunitního systému.

Komentář lékařky dietoložky Jeleny Ivanovové

Pro naši pacientku je recept na polévku vynikající, protože petržel a kopr odvádějí vodu z těla. Kefír s okurkou je též velmi vhodný. Okurka obsahuje fytoprotektory – látky, které napomáhají snížení váhy. Paní doktorka doporučuje svým obézním pacientům jednou týdně dělat odlehčovací den na okurkách. K tomu je třeba sníst za den 2 kg okurek. To pomůže shodit za den obvykle 1 kg váhy. A také to čistí organismus.

Dietologové tvrdí, že kdybychom denně vypili 1 sklenici zeleninové šťávy, vyčistili bychom si organismus a prodloužili bychom si život o 3 – 4 roky.

Oxana Babič dělá šťávy ze všech produktů své zahrady. Začala novou sedavou profesi, což mělo za následek zvýšení váhy a objevila se hypertenze. Začala se léčit medikamentózně. To jí nepomáhalo. Začala studovat knihy G. P. Malachova a začala se čistit podle jeho systému. Játra si vyčistila čerstvě odstředěnou šťávou z jablek, mrkve a červené řepy. 3x denně pila po 500 ml této šťávy půl hodiny před jídlem. To dělala déle než půl roku. Za dva měsíce již pocítila kladné výsledky. Hubla a krevní tlak začal klesat.

Na tři velké mrkve bereme jen kousek řepy a jedno jablko.

Očista lněným olejem

50 g lněného oleje, tj. asi čtvrtinu sklenice, přidáme do něj špetku zázvoru a špetku černého pepře. Dobře promícháme a pijeme ráno nalačno po dobu tří dní. Olej organismus čistí a pepř se zázvorem odvádějí toxiny z těla. Potom po těchto třech dnech děláme s tímto olejem již bez přísad masáž celého těla, aby ty usazeniny, které se v těle uvolnily, odešly za pomoci lymfy k vyměšovacím orgánům. K tomu také může pomoci parní lázeň a dietní výživa bez masa.

Očista plic od hlenů

Křen nastrouháme najemno – asi 150 g. Křen rozpouští hleny a napomáhá jejich lepšímu odcházení z plic. Do křenu přidáme šťávu ze dvou až tří citrónů. Tuto směs držíme v ledničce a bereme po půl čl před jídlem. Bereme to dva týdny při ubývajícím měsíci od úplňku do novoluní. Kontraindikace je zvýšená kyselost žaludečních šťáv.

Prof. MUDr. Ivan Něumyvakin komentuje

Tvrdí, že všechny choroby pocházejí od usazenin. Za den se v těle utvoří asi 1 kg látek, které by měly z těla odejít. Uvedené recepty s nízkotučným kefírem a česnekem, případně s okurkou, jsou vynikající. Česnek je velmi silný antioxidant s protirakovinovými účinky. Avšak je nutno jej po rozdrcení nechat ještě asi 15 minut odstát, protože je třeba nechat tento čas pro aktivitu fermentu alicinu.

Pokud jde o rajčata, nejezte je nikdy čerstvá. Z čerstvých rajčat získáte pouze vitamín C. Když je ale nakrájíte na kolečka a maličko na pánvi podlijete vodou a podusíte, nebo když z rajčat uděláte pastu, zaktivizujete v nich ferment leukopin, který má též protirakovinový účinek.

Recept mládí od Prof. Něumyvakina

1 sklenice šťávy z mrkve, 1 sklenice šťávy z červené řepy, 1 sklenici šťávy z černé ředkve a 1 litr vodky. Přidáme 1 sklenici medu. Vše promícháme a necháme v uzavřené nádobě 2 – 3 dny. Můžeme přidat šťávu ze dvou až tří citrónů. Bereme po 1 – 2 pl nalačno 3x denně po dobu jednoho měsíce. Dochází k mohutné očistě organismu.

Kromě očisty tlustého střeva je nutno čistit játra i ledviny.

Recept pro současnou očistu jater a ledvin

Sušené šípky umeleme na kávomlýnku tak, abychom měli 5 vrchovatých umletých pl šípků. Na noc je zalijeme 3 sklenicemi vařící vody. Ráno procedíme. Den předtím, nejlépe v pátek, dáme jeden balíček projímadla magnézia na sklenici vody a vypijeme ráno půl sklenice projímadla a večer také půl sklenice. V sobotu začněte pít šípkový čaj. Do sklenice tohoto čaje přidejte 2 zarovnané pl sorbitu, což je rostlinná látka, kterou používají diabetici. Půl hodiny držíme teplý termofor na játrech a ležíme. Za hodinu vypijeme ještě jednu sklenici nápoje a opět ležíme s termoforem půl hodiny. Za hodinu opět vypijeme sklenici nápoje a opět půl hodiny ležíme s termoforem. Dojde k vynikající očistě jater a ledvin. Nedivte se, když z Vás bude odcházet v noci a ráno taková nečistota, jakou jste nikdy neviděli. Prof. Něumyvakin doporučuje tuto očistu dělat jednou za měsíc.

Meloun čistí

Již Avicenna doporučoval svým pacientům jako očistný prostředek melounovou dietu. Zasloužilá umělkyně, herečka Olga Mašnaja vypráví, že meloun byl oblíbenou potravinou egyptské vládkyně Kleopatry. Paní Mašina drží týden melounovou dietu. 1. den jí pouze meloun, 2. den je tvarohový, na noc se pije kefír, potom celý den jíme meloun, další den jíme pouze zeleninu nebo ovoce, pak opět meloun, pak se jí ryby a na noc kefír. Vychází 4 dny s melounem a 4 dny s lehkým dietním jídlem.

Královský melounový salát

Meloun rozkrojíme na poloviny, jednu vydlabeme a do takto vzniklé mísy zmrzlinovým dávkovačem vykrajujeme kuličky z druhé poloviny melounu. Ty střídáme s pokrájeným pomerančem, případně přidáváme další bobulovité ovoce, jako např. rybíz apod.

Dýně jako očistný prostředek

Specialistka na přirozené ozdravění organismu Margarita Rempel uvádí o dýni, že čistí ledviny. Paní Rempel kdysi dostala radu od venkovské babičky, aby ráno místo snídaně a večer místo večeře jedla dýni. Během dne měla jíst, co uzná za vhodné, jen měla vynechat živočišné bílkoviny. To měla dělat jeden až dva týdny. Po této kúře paní Rempel zmizely otoky a váčky pod očima a přestal se tvořit v ledvinách písek.

Kvas z červené řepy

Je to výborné projímadlo a očistný prostředek. Tento kvas připomíná chuťově višňovou šťávu. Do třílitrové láhve dáme čerstvou očištěnou a nahrubo pokrájenou červenou řepu. Přidáme několik kusů černého chleba, půl sklenice pískového cukru, 1 čl soli. Zalijeme ochlazenou převařenou vodou, zakryjeme gázou a necháme stát tři dny. Vykvasí to, procedíme a dáme kvas do ledničky.

Pokud se čistíme dýněmi, musíme zároveň jíst meruňky, protože při očistě odchází močí draslík. Meruňkami je opět doplňujeme.

Komentář lékařky

Kvas je dobrý, ale nemělo by se ho pít mnoho. Za den je vhodné vypít dvakrát po půl sklenici. Červená řepa je velmi nebezpečná potravina pro diabetiky, protože silně snižuje hladinu cukru v krvi. Pacientka s diabetem začala používat červenou řepu, aby se očistila. Byla zvyklá žít s hladinou cukru kolem 14 a při červené řepě najednou měla cukr 5, což se silně odráželo na jejím sebecítění. Bylo jí špatně, protože docházelo k velkým výkyvům cukru v krvi.

Receptář lidové medicíny z východu – dali dohromady manželé Bělousovi – www.belousovi.cz

 

 

Sdílet
Předchozí článekJAK NA NEMOCI – II.
Další článekIMUNITA