Tož nedivme se ,že zelňačka se stala hitem. „Talíř polévky obsahuje pouze 34 kalorií,nasytí Vás vlákninou ,nepostrádá vitamíny a drží zažívání stále v pohybu ,“ říká vynálezkyně této diety Juditha Weinraubová.

Recept :

Přísady : (vystačí na 2-3 dny – jak komu):

  • 1 malá hlávka zelí
  • 6 cibulí
  • 2 papriky
  • 1svazek jarní cibule
  • 1 celer
  • 6 mrkví
  • 450 gramů zelených fazolí
  • 1 malá plechovka rajské šťávy
  • 1 velká plechovka oloupaných rajčat (můžou být i čerstvá rajčata)
  • 1 sáček cibulové polévky ( na chuť)
  • pepř, čerstvé koření ( petržel ,kopr, ..dle chuťi)
  • 1-2 kousky bujónu
  • polovina šálku balzamového octa.

    Příprava: zeleninu omýt a nařezat na malé kousky . Poté vše vložit do velkého (opravdu velkého ) hrnce a naplnit vodou.Hrnec musí být přikryt pokličkou. Směs 10 minut vařit naplno. Dále pak vařit na malém plameni , až zelenina změkne.

    K zelňačce můžeme navíc jíst a pít :

  • 1. den- neomezeně čerstvého ovoce (kromě banánů)
  • 2. den- čerstvou zeleninu (syrovou nebo dušenou , kromě hrášku a fazolí) , jednu bramboru na loupačku s trochou másla.
  • 3. den- čerstvou zeleninu a ovoce ( kromě banánů)
  • 4. den- 8 banánů (to jsme ale nesnědli) beztučného mléka kolik budete chtít.
  • 5. den -350 gramů hovězího , kuřecích prsíček nebo ryb. K tomu 6 rajčat.
  • 6. den- kuřecích prsíček nebo ryb dle libosti , k tomu salát ( pouze s citrónovou šťávou a pepřem) nebo špenát
  • 7. den- neomezeně rýže(nejlépe celozrnou ), čerstvou zeleninu.

    Důležité je pít pouze čaj ,ovocné šťávy (nejlépe naředit vodou). Hlavně nepít žádný alkohol. S pár pivečkama denně ,či panákem něčeho ostřejšího by byla dieta asi k ničemu.

    Přejeme dobrou chuť. Dieta se dá celkem dobře držet i dva týdny.