Myslím, že recept na vločkový štrůdl, jehož jednoduchý návod obletěl celý internet představovat nemusím, ale to bych to nebyla já, abych si to nějak nepředělala a k tomu mi ještě doma nějaká ta ingredience (většinou jedna z hlavních ) nechyběla 😀 tak tady to je…

VEGAN, BEZ LAKTÓZY (protein nahradíme vločkami, nebo kokosem) 

Ingredience

150g ovesných vloček

50g vanilkového proteinu

50g strouhaného kokosu

3 tečkované banány

vanilkový extrakt

5 jablíček

skořice

goji

2 lžíce rumíku nebo amareta

drcené vlašské ořechy

Postup

Smícháme vločky, protein a kokos. Všechny banány rozmačkáme na kaši a přidáme vanil. extrakt. Směs ještě trošku rozředíme vodou (řidší konzistence).

Sypkou směs a směs s banány spojíme a necháme odpočinout. 

Následně nakrájíme jablíčka na menší kousky. Goji namočíme na chvilku do rumu. Nakrájená jablíčka prosypeme skořicí.

Poté si vyložíme plech pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů. Těsto z vloček si rozdělím na dvě stejné poloviny a z jedné utvořím "základnu" pro štrůdl. Doporučuji z praxe udělat hezky tenkou 🙂 

Do jablíček přidám namočenou goji, ořechy a spojím. Základnu pokladu jablíčkovou směsí a následně na to rozprostřu druhou polovinu vločkové směsi. Pečeme cca 30 minut. Po upečení nechám zcela vychladnout a krájím 🙂