Myslím, že recept na vločkový štrůdl, jehož jednoduchý návod obletěl celý internet představovat nemusím, ale to bych to nebyla já, abych si to nějak nepředělala a k tomu mi ještě doma nějaká ta ingredience (většinou jedna z hlavních ) nechyběla 😀 tak tady to je…
VEGAN, BEZ LAKTÓZY (protein nahradíme vločkami, nebo kokosem)
Ingredience
150g ovesných vloček
50g vanilkového proteinu
50g strouhaného kokosu
3 tečkované banány
vanilkový extrakt
5 jablíček
skořice
goji
2 lžíce rumíku nebo amareta
drcené vlašské ořechy
Postup
Smícháme vločky, protein a kokos. Všechny banány rozmačkáme na kaši a přidáme vanil. extrakt. Směs ještě trošku rozředíme vodou (řidší konzistence).
Sypkou směs a směs s banány spojíme a necháme odpočinout.
Následně nakrájíme jablíčka na menší kousky. Goji namočíme na chvilku do rumu. Nakrájená jablíčka prosypeme skořicí.
Poté si vyložíme plech pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů. Těsto z vloček si rozdělím na dvě stejné poloviny a z jedné utvořím "základnu" pro štrůdl. Doporučuji z praxe udělat hezky tenkou 🙂
Do jablíček přidám namočenou goji, ořechy a spojím. Základnu pokladu jablíčkovou směsí a následně na to rozprostřu druhou polovinu vločkové směsi. Pečeme cca 30 minut. Po upečení nechám zcela vychladnout a krájím 🙂