Upéct vynikající pizzu vyžaduje osvědčený recept, pečlivou přípravu, znalosti a zručnost. Kromě toho se vám bude hodit několik kuchyňských pomocníků, kteří kvalitně zpracují těsto. O finále se postará pořádná pec, díky níž se můžete těšit na typickou křupavou a nadýchanou pochoutku.

Neošiďte těsto

Výbornou pizzu bez kvalitních ingrediencí neuděláte. Dalším důležitým krokem je jejich důkladné promísení a zpracování těsta. Jedná se o nejnáročnější fázi celé přípravy, neboť prohnětení těsta vyžaduje značnou sílu. Naštěstí existují hnětače, jimž tato značná fyzická aktivita nevadí. Poradí si i se 17 kg těsta, které oproti manuálnímu zpracování promísí mnohem efektivněji. Těsto je tímto způsobem dokonale připraveno na další krok, jímž je kynutí.

Aby dobře naskočilo

Určitě se vám někdy stalo, že těsto nenakynulo, čímž veškerá snaha vzala za své. S kynárnou vám tento problém nehrozí. Oceníte její automatickou regulaci páry dle množství vloženého těsta, praktické pojízdné provedení, lehce omyvatelný vnitřní nerezový prostor a kapacitu až pro 8 plechů. Pro perfektní výsledek stačí vložit těsto a stisknout tlačítko. Během 2 hodin vám při ideální teplotě 29 °C krásně naskočí.

Pec, která se vejde téměř všude

Nemáte-li dostatek prostoru pro klasickou kameninovou pec, nezoufejte. Stejnou práci odvedou i pece na pizzu elektrické, u nichž si oblíbíte jejich skladnost a snadnou obsluhu. Nebudete se muset trápit se zatápěním a rozpálením pece na požadovanou teplotu. U elektrické varianty dosáhnete zcela bez práce teploty 240 °C do půl hodiny a upečete až 4 pizzy najednou. Kompaktní rozměry elektrických pecí vám umožní postavit si jich několik vedle sebe či zkombinovat s kynárnou. Abyste čerstvě upečenou pizzu bezpečně a pohodlně přemístili, nezapomeňte si pořídit též lopaty na pizzu.

Komentáře