Léčivo, za které se nepořádají obludné růžové pochody: Německá vědkyně vynalezla již před lety úspěšný a jednoduchý lék na rakovinu. Dr. Johanna Budwigová, německá fyzička, farmakoložka a biochemička, na základě svých objevů týkajících se role nenasycených mastných kyselin ve fungování lidského imunitního systému vyléčila tisíce pacientů.
Mnozí z nich byli v posledním stádiu rakoviny a měli před sebou podle odhadu lékařů jen týdny života. Zázračným „léčivem“ jsou „obyčejné“ potraviny jako tvaroh, lněný olej a šampaňské. Dr. Budwigová byla za tyto své objevy sedmkrát nominována na Nobelovu cenu. Její metoda zachraňuje (nejen) onkologické pacienty i dnes.
Vyléčily se už tisíce lidí. Minulý týden se nám do poradny zdravého životního stylu donesla další pozitivní zpráva – pán, jenž byl upoután s rakovinou na lůžko a jeho životní vyhlídky byly řádově několikaměsíční, s pomocí „protokolu dr. Budwigové“ svou nemoc překonal a – jak by se řeklo – „zdravý vstal z postele“. Takových případů je překvapivě mnoho.
Na rozdíl od běžných léčebných opatření typu chemoterapie se dá říci, že léčba, kterou vynalezla dr. Budwigová, téměř nic nestojí a lze ji „praktikovat“ doma v kuchyni. A také proto ji rakovinový „průmysl smrti“ nenávidí, stejně jako nenáviděl její objevitelku, která s poctivostí vědkyně říkala věci přesně tak, jak byly, ať se to komu líbilo, či ne.
Doktorka Budwigová totiž zjistila, že zatímco nenasycené mastné kyseliny, (nazývané souhrnně Omega-3 nenasycené mastné kyseliny nebo PUFA Omega-3, jejich společným rysem je dvojná vazba mezi uhlíky na třetím místě, počítáno od koncového methylu) jsou lidskému organismu nesmírně prospěšné, takzvané saturované neboli hydrogenované tuky (obsažené dnes např. především v údajně „zdravých“ margarínech) našemu zdraví naopak intenzivně škodí.
Rybí tuk kontra fastfood – bitva o naše zdraví
Nenasycené mastné kyseliny se vyznačují jednou či více dvojnými, případně trojnými vazbami v rámci molekuly. Dvojné vazby znamenají, že molekula obsahuje takzvané „volné elektrony“. Doktorka Budwigová přišla na to, že právě tyto volné elektrony jsou především schopné přijímat fotony ze slunečního světla – vlastně tak vnášejí světlo do našich buněk – a jsou nezbytné pro udržení všech druhů fyziologických funkcí.
Nenasycené mastné kyseliny představují kromě jiného základní materiál pro tvorbu a funkci buněčných membrán, jsou nepostradatelné pro transportní mechanismy a funkci mnohých enzymatických systémů. Naše tělo si však esenciální mastné kyseliny (což jsou především kyselina linolová a linolenová) neumí vyrobit, musíme si tedy zajistit jejich přísun ve stravě.
Hlavním zdrojem kyseliny linolové a linolenové je rybí tuk, lněný, konopný a řepkový olej, vyskytují se také v olejích ze semen černého rybízu, vlašského ořechu, kaštanu, čekanky a sóji.
Saturované neboli ztužené (hydrogenované) tuky naopak volné elektrony z našich buněk „vyluxují“, čímž zhoršují podmínky pro všechny metabolické procesy v těle. Ještě horší než saturované tuky jsou takzvané transmastné kyseliny neboli transtuky, dnes obsažené v řadě jídel, především těch ve slavných řetězcích rychlého občerstvení.
Zázračný recept: lněný olej s mléčnou bílkovinou
Toto poznání samo o sobě je nesmírně důležité pro náš život a zdraví. Doktorka Budwigová se však nespokojila jen s konstatováním, že esenciální mastné kyseliny jsou „zdravé“. Snažila se najít způsob, jak zajistit přísun co největšího množství esenciálních kyselin ve formě, kterou náš organismus dokáže nejlépe zpracovat.
A pak učinila skutečně převratný objev. Zjistila, že smíchá-li lněný olej (který je nejlepším zdrojem kyselin omega 3) s mléčnou bílkovinou získanou z tvarohu nebo jogurtu, lidské tělo dokáže nejlépe přijmout esenciální kyseliny v něm obsažené. V kombinaci se sírou z mléčné bílkoviny se lněný olej stává rozpustným ve vodě a v této podobě pak může proniknout do všech kapilár a buněk, kde podporuje takzvané „buněčné dýchání“. Pokud podpoříme buněčné dýchání, náš organismus si poradí s většinou problémů sám.
„Protokol dr. Budwigové“ zachraňuje životy
V průběhu let pak vypracovala proslulý „protokol Budwigové“ – léčebný postup založený na podávání lněného oleje smíchaného s tvarohem, do něhož někdy, zejména velmi nemocným a slabým pacientům, přidávala ještě kvalitní bílé víno nebo šampaňské.
Johanna Budwigová se narodila 30. září 1908 v Německu. Tato geniální žena, sedmkrát nominovaná na Nobelovu cenu, získala doktorát z fyziky, jejím oborem však byla i biochemie a farmakologie. Pracovala jako hlavní konzultantka pro Spolkový institut pro výzkum tuků.
Své celoživotní úsilí zaměřila na výzkum tuků a velmi záhy si uvědomila důležitost tuků v lidském organismu, a tak se začala zabývat metabolismem tuků, zejména esenciálních mastných kyselin, které jsou zásadně důležité pro zdraví lidského organismu. Její objevy jsou skutečně převratné a není divu, že se je velcí výrobci spotřebních tuků dodnes snaží potlačit a zatajit před veřejností.
Za „doktorkou Johannou“ přijížděli lidé ze všech končin světa, mnozí natolik nemocní, že jim lékaři leckdy dávali už jen několik týdnů, nebo dokonce dnů života. Po pouhých několika dnech podávání lněného oleje se jejich stav začal viditelně zlepšovat a drtivá většina nemocných se rychle uzdravila. Dr. Budwigová léčila svou metodou nejrůznější nemoci – nejen kardiovaskulární a různá degenerativní onemocnění, ale i všechny typy rakoviny – právě léčbou této moderní „metly“ se její metoda proslavila.
Své poznatky shrnula v několika knihách, z nichž některé jsou určeny široké veřejnosti, ostatní jsou odborné publikace. K nejznámějším titulům patří Rakovina – problém a řešení, Tukový syndrom, Rakovina, problém tuků a dietologické práce Lněný olej jako skutečná pomoc proti artritidě, srdečnímu infarktu, rakovině a dalším nemocem a Kuchařka diety tuků a proteinů.
Vědkyně, nenáviděná „průmyslem smrti“
Doktorka Budwigová měla velmi přímou povahu a nebála se veřejně mluvit o svých objevech. Když hovořila o současných metodách léčby rakoviny a dalších degenerativních onemocnění, opravdu si „nebrala servítky“ a o lékařském „rakovinovém průmyslu“ se vyjadřovala s velkým despektem. V důsledku své přímosti a neústupnosti musela opakovaně čelit různým obviněním, dokonce i soudním procesům.
Mezinárodní vědecká komunita projevila své uznání práci doktorky Budwigové sedminásobnou nominací na Nobelovu cenu. Obří průmyslové koncerny vyrábějící saturované tuky však pokaždé dokázaly zabránit, aby Nobelovu cenu skutečně dostala. Johannu Budwigovou to nijak nezkrušilo, pro tuto skromnou ženu bylo největším zadostiučiněním vědomí, že pomohla zachránit tisíce lidských životů. V plném zdraví a aktivitě se dožila devadesáti pěti let a až do samého konce života se věnovala vědecké práci a výzkumu.
Život je dobrý
Zní to jako vtip, uzdravit se z rakoviny za pomoci tvarohu? Je to však metoda dlouhodobě prakticky i teoreticky testovaná. Dejme slovo ženě, která se díky této metodě vyléčila z rakoviny prsu, a své zážitky dala k dispozici na internetovém fóru: „Byla jsem diagnostikována se zánětlivým karcinomem prsu v únoru 2011, a dělám dietu Budwigové od června 2011. Neprodělala jsem žádnou chemoterapii, operaci nebo ozařování. Můj Navarro test spadnul z 55 v červenci 2011 postupně až po dnešních 52,2. Moje krevní testy jsou normalizovány a jsou nyní perfektní podle mého lékaře, a od listopadu 2011 říká, že jsem v remisi…
Zánětlivý karcinom prsu je velmi agresivní a smrtelný, nejhorší druh rakoviny prsu. Lékaři často dávají jen 6 měsíců až 2 roky života. A moje byla obzvláště špatná, protože se rozšířila do podpaží. Stadium IIIC nebo IV (nedokončila jsem všechny testy).
Přesto je mi nyní dobře, mám dost energie, jsem schopná pokračovat ve své práci na částečný úvazek, a dokonce tancovat. Plus mám báječnou barvu z opalování. Moji přátelé říkají, že vypadám skvěle zásluhu za to dávám dietě Budwigové, odstranění 2 infikovaných zubů, a snížení stresu… Těším se na pokračování remise a léčení. Život je dobrý.“
Zkuste to: připravte si „zázrak“ dr. Budwigové doma v mixéru
Otestovat si, zda je s dietou dr. Budwigové „život dobrý“, můžeme i sami doma. Není nutné si za tím účelem „pořídit“ rakovinu, kardiovaskulární, či jinou závažnou chorobu! Recepty dr. Budwigové mají pozitivní vliv i na ty z nás, kteří se „jen“ cítí např. vyčerpaní, či trpí různými druhy autoimunitních chorob. Vlastně mají pozitivní vliv na každého, snad s výjimkou osob s alergií na laktózu. Proto jsme se rozhodli umístit základní recept na přípravu dotyčného „superjídla“ volně ke stažení na naše webové stránky do knihovny.
Recept na zdravou pomazánku přinášíme zde. Doufáme, že tak na Protiproudu svým způsobem přispějeme ke zlepšení zdraví české populace, a na rozdíl od některých kosmetických firem tak učiníme zdarma.
Pro všechny zájemce o zlepšení vlastního zdravotního stavu a přirozenou léčbu rakoviny přinášíme nejzákladnější recept na přípravu zázračného lněného oleje s tvarohem. Lze jej připravit naslano i nasladko a chutná velmi dobře! Popravdě je to prostě skvělá tvarohová pomazánka, jejímž „vedlejším účinkem“ jsou až zázračné účinky na lidské zdraví…
Lněný olej s tvarohem – základní recept
2 – 5 polévkových lžic lněného oleje
Tučný tvaroh (alespoň 10%), olej s tvarohem v poměru 1 : 1 nebo 1: 2 až 1: 3.
Nejprve důkladně promixovat obě složky, až vytvoří hladkou, krémovou konsistenci, olej se nesmí oddělovat.
Sladká varianta: ovoce (maliny, borůvky, banán atd.), ovocná šťáva.
Možno přisladit trochou medu
Možno přidat trochu šampaňského, cca 1 dcl (je to dobrý nosič pro omegu 3).
Slaná varianta: do umixované směsi lněného oleje a tvarohu přidáme cibulku, trochu drceného česneku, koření (zázvor, kurkuma, italské bylinky apod.), sůl, trochu zeleniny (mrkev, zelená cibulka atd). Vše dobře promixujeme. Vzniklá pomazánka se hodí téměř k čemukoli, velmi dobrá je např. kombinace s vařenými bramborami a kyselým zelím.
Do hotové pomazánky (sladké i slané varianty) přidáme cca 1 lžíci mletých lněných semínek.
Podrobnosti najdete na internetu, když zadáte do vyhledávače „Budwig protocol“. Existuje dokonce Centrum dr. Budwigové, kde najdete hojnost informací o léčbě, dokonce si můžete zdarma stáhnout dietetického „průvodce“.