Její výskyt klesá směrem na východ ze západní Evropy. Vysoká koncentrace lidí s krevní skupinou A je v okolí Středozemního moře, Jaderského moře a Egejského moře, částečně také na Korsice, Španělsku a Sardinii, Turecku a na Balkáně. Také v Japonsku je jedna z nejvyšších koncentrací krevní skupiny A ve východní Asii spolu s poměrně vysokým počtem krevní skupiny B.

   Majitel krevní skupiny A je první vegetarián, sklidí co zaseje, má citlivý trávicí trakt, odolný imunitní systém, dobře se adaptuje na novou stravu a změny prostředí, nejlépe reaguje na stres uklidňující činností a k udržení štíhlosti a vitality potřebuje rostlinnou stravu.

   Lidé s krevní skupinou A prosperují dobře při vegetariánské stravě – to je dědičnost jejich usedlejších a méně bojovných dávných předků. Jestliže jste průměrný člověk s krevní skupinou A, mohli byste vyzkoušet, jak je pro Vás příznivé opustit typickou stravu typu maso s bramborem a nahradit ji sojovými bílkovinami, obilnými zrny a zeleninou. Kromě toho možná zjistíte, že je velmi obtížné vyřadit z jídelníčku všechny zpracované a rafinované potraviny, protože strava naší civilizace je složena převážně z různých toxinů v úhledně zabalených balíčcích. Ale pro citlivé lidi s krevní skupinou A je zvlášť důležité, aby jejich strava byla co možná nejvíce v přírodním stavu, čistá a organicky vypěstovaná.

   Pro citlivý imunitní systém krevní skupiny A může být působení stravy velice kritické. Skupina A je biologicky predisponovaná k srdečním chorobám, rakovině a diabetu. Toto jsou Vaše rizikové faktory. Ale nemusí být Vaším osudem. Když budete dodržovat stravování podle Vaší krevní skupiny A, můžete svůj imunitní systém posílit a následně se vyhnout rozvoji těchto život ohrožujících chorob. Pozitivním aspektem Vaší genetické výbavy je schopnost nejlépe využít, co příroda nabízí. Toto je pro Vás výzva, abyste se znovu naučili to, co už Vaše krevní skupina dávno zná.

   Při stravě vhodné pro Vaši krevní skupinu budete štíhlejší. Jste-li zvyklí konzumovat maso, budete hubnout rychle hned na začátku, jakmile vyřadíte z jídelníčku toxické potraviny.

   Živočišné potraviny způsobují u krevní skupiny zpomalení metabolismu. Možná jste si již všimli, že když jíte červené maso, cítíte se nevýkonní a máte méně energie, než když jíte bílkoviny rostlinného původu. U některých lidí s krevní skupinou A dochází k zadržování tekutin v organismu, protože jejich trávicí systém zpracovává tyto potraviny pomalu a neohrabaně. Např. krevní skupina O spaluje maso jako palivo, krevní skupina A ho ukládá ve formě tuku. Příčinou tohoto rozdílu je žaludeční kyselost. Krevní skupina A má v žaludku nízký obsah kyseliny, který je důsledkem adaptace jejich předků, kteří přežívali na rostlinné stravě.

   Také mléčné výrobky tráví krevní skupina A špatně. Mléčné výroky vyvolávají reakci inzulinu – další faktor zpomalení metabolismu. Kromě toho jsou velmi bohaté na nasycené tuky, které ohrožují srdce a vedou ke vzniku obezity a diabetu. Smíšeným faktorem ve stravě krevní skupiny A je pšenice, kterou tito lidé mohou jíst, ale pouze v omezené míře, protože by jejich svalová tkáň byla překyselena.

POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ PŘÍRUSTEK

  • Maso – špatně stravitelné,skladuje se ve formě tuku, zvyšuje množství toxinů vzniklých při trávení
  • Mléčné výrobky – narušují metabolismus živin
  • Fazol obecný – snižuje účinnost trávicích enzymů, zpomaluje metabolický obrat
  • Fazol měsíční – snižuje účinnost trávicích enzymů, zpomaluje metabolický obrat
  • Pšenice – ( v nadbytečném množství ) – narušuje využití kalorií
  • POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ ÚBYTEK

  • Rostlinné oleje – usnadňují trávení, brání retenci ( zadržování ) tekutin
  • Potraviny ze sóji – usnadňují trávení, rychle se metabolizují
  • Zelenina – podporuje účinný metabolismus, zvyšuje hybnost střev
  • Ananas – zvyšuje využití kalorií, zvyšuje hybnost střev
  • podle Dr.P.J.D´Adama zpracovala Iva Hédlová