Letní počasí aneb Myslete dopředu!
Úpal Vvzniká při přehřátí organismu a nemusíte být vůbec na slunci, stačí pobývat v dusném a teplém prostředí. Poznáte jej podle slabosti, nejisté chůze, bolestí hlavy, hučení v uších a nevolnosti, pocitu žízně...
5 TIPŮ, JAK O VÁNOCÍCH NEPŘIBRAT A VYHNOUT SE POTÍŽÍM SE ZAŽÍVÁNÍM
V průběhu vánočních svátků je naše zažívání vystaveno hned několika náročným zkouškám. Konzumujeme velké množství sladkých pokrmů, masa a těžce stravitelných příloh, navíc značnou spoustu času prosedíme u televizních pořadů. Většina...
POŠKOZENÍ ORGANISMU ALKOHOLEM
Nelze nikdy odhadnout, kolik kdo může pít, aby mu to nic "neudělalo". Spíše platí: Nezáleží ani tak na tom, kolik kdo vypije, jako spíše na tom, "co mu to udělá". Všimneme...
Špatné vlivy a návyky III. – Kouření
Kouř představuje cizorodé látky, které se jednak v organismu nevyskytují, nebo se vyskytují v malém množství - nikotin, dehet, kysličník uhelnatý a stovky a stovky dalších jedovatých chemikálií. ...
Otázky k očkování proti chřipce (I. díl)
Kdy je možné očkovat proti chřipce? Jedním z mýtů poslední doby je názor, že jedinou možnou dobou k očkování proti chřipce je pouze podzim, případně začátek zimy. V naší republice se...
Histidin. Ochránce našeho zdraví
Ta pravá síla se ukrývá v těch nejběžnějších aminokyselinách. Přestože jste o histidinu možná ještě neslyšeli, je to právě tato aminokyselina, která má lví podíl na posilování našeho imunitního systému. Podílí...
DVACET NEJZDRAVĚJŠÍCH NÁPOJŮ SVĚTA
Mléko: Proti vysokému tlaku
Přes některé laické názory, že zahleňuje organismus, lékaři ho pokládají za nejkomplexnější a nejzdravější potravinu. Obsahuje tuky, které jsou zdrojem energie, minerálů - důležité pro kosti a zuby,...
JSTE BLÁZEN NEBO ODBORNÍK NA ZDRAVOU VÝŽIVU ?
TEST Usednete s kolegy k obědu a v hlavě vám naběhne součet kalorické hodnoty jídla, které jste snědl/a od rána současně s odhadem v kaloriích toho kolik toho můžete do večera...
CESTA K PŘIMĚŘENÉMU UŽÍVÁNÍ SLADKÉHO
Sladká chuť je tělu vlastní, vždyť se jedná o vůbec první chuť, kterou v životě okusíme. Sladká chuť nás harmonizuje, celkově zklidňuje, pokud jí užíváme v rozumném množství, pomáhá utvářet tkáně,...
TAKTO ODSTRANÍTE PŘI VAŘENÍ RÝŽE AŽ 60 ...
Ryža je veľmi obľúbená na celom svete. Mnoho ľudí má ryžu rado, lebo sa dá kombinovať s mnohými druhmi jedla. Tiež je veľmi lacná. Nie je však potravinou, ktorá by patrila...