Červená řepa je již dlouho známa jako zdravý zdroj živin, ale až dnes nám vědecké důkazy poskytují jistotu, že je také přírodním lékem proti rakovině. „Chemoterapie červenou řepou“ se na základě současného vědeckého výzkumu stala metodou, kdy bylo dosaženo remise u pacientů s rakovinou (návrat k původnímu fungování pacienta před vypuknutím nemoci), kterým byl podáván koncentrovaný výtažek z kořene červené řepy.


Tato kořenová zelenina dobře známá svou červenou barvou je již odedávna uznávána jako přírodní zdroj železa, stejně jako draslíku, fosforu, vápníku, síry, hořčíku, jódu a mnoha dalších stopových prvků. Avšak díky vzájemným kombinacím a koncentracím těchto složek se dnes červená řepa ukazuje být významným prostředkem při prevenci i léčbě rakoviny.


Vědecké důkazy dokládají léčebné schopnosti červené řepy

Autorem jedné z nejčastěji citovaných studií o protirakovinných účincích červené řepy je maďarský vědec Dr. Alexander Ferenczi. Ten koncem 50. let minulého století dosáhl překvapujících výsledků remise u pacientů s rakovinou, když jim předepsal dietu, založenou pouze na syrové červené řepě. Až o desítky let později byla jeho práce publikována v The Australian International Clinical Nutrition Review.

V jednom z takovýchto doložených případů byl 50-letý muž s rakovinou plic léčen dietou podle Dr. Ferencziho. Již v průběhu šesti týdnů se jeho nádor ztratil a za další čtyři měsíce tento muž nabral zpět svoji ztracenou váhu a výsledky jeho krevních testů dokládaly jeho vyléčení.

V rámci jiné studie byl sledován pacient s rakovinou prostaty a pacientka s rakovinou dělohy. Při přijímání do nemocnice měli oba stejnou váhu. Muž měl pak předepsanou řepnou léčivou dietu, ale u ženy lékař tuto léčbu nedoporučil. Ačkoliv byl muž upoután na lůžko a bylo nutné mu zavést cévku, už po prvním měsíci začal chodit a katetr mu byl odstraněn. Jeho váha se mu začala vracet. V případě ženy docházelo k dalším váhovým úbytkům a po třech měsících již mezi nimi byl rozdíl vyšší než 23 liber (libra = 0,454 kg).

Skutečnost, že jiné potraviny bohaté na železo nemají podobný léčivý účinek, by mohla vést k předpokladu, že tajemství, proč červená řepa léčí rakovinu, spočívá v její červené barvě. Dr Ferenczi spolu se svým spolupracovníkem Dr. S. Schmidtem vyjádřili domněnku, že rozhodující jsou v tomto ohledu stopová množství rubidia a césia.

Tito vědci také jako první přišli s názorem, že lidské tělo má schopnost vstřebávání železa hlavně z červené řepy a mnohem méně z ostatních potravin, jež jsou rovněž bohaté na železo. Zdůvodňovali to přítomností katalyzátorů v řepě, které zprostředkovávají snadné vstřebávání železa.


Nejlepší způsob konzumace červené řepy pro léčbu rakoviny

Jelikož je červená řepa prospěšnou zeleninou při léčbě rakoviny, je nejvýhodnější pít její šťávu, přičemž se nemusíte vůbec obávat škodlivého působení v případě nadměrné spotřeby. Pro léčbu rakoviny je nejlépe užívat červenou řepu v co nejkoncentrovanější podobě. Kořen červené řepy je v prodeji v mnoha různých formách, přičemž je to nejčastěji prášek a lze jej koupit ve většině prodejen se zdravou výživou.

Pro zvýšení odolnosti proti rakovině se doporučuje denně jedna polévková lžíce tohoto prášku rozpuštěná ve sklenici vody nebo džusu a vypitá ráno těsně před snídaní. Pro nemocné rakovinou je doporučováno užívat až trojnásobné množství. V každém případě je ale potřeba vždy při požití této koncentrované podoby zařadit nějaké jídlo, prášek z červené řepy by neměl být konzumován na lačno!

Upozornění: neužívejte najednou příliš velké množství koncentrované červené řepy, která velmi rychle ničí rakovinné buňky. Zvláště opatrní musí být pacienti, kteří se již léčí na rakovinu a měli by spolupracovat s kvalifikovaným léčitelem. Důsledkem totiž může být příliš velké množství uvolňovaných toxinů, které musí tělo vylučovat. Někteří léčitelé doporučují před touto kůrou aplikovat čistící kůry pro tlusté střevo a játra. Tak je možné zabránit zdravotním potížím, vyvolávaným prudkým uvolňováním odpadních produktů z těla nemocného.

Aby mohlo dojít k úplnému vyléčení z rakoviny, je nezbytné, aby u pacienta byly zajištěny optimální trávicí a vylučovací funkce.

 

Nemocný by měl podstoupit detoxikační kůru, vyřešit své emoční záležitosti a stresující situace, jako jsou problémy se zuby, chronické infekce a nevystavovat se nadměrnému elektromagnetickému záření

 

Autor:

Jonathan Landsman

Originál: https://www.naturalnews.com/050378_beets_anti-cancer_foods_scientific_evidence.html

Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/rakovina/cervena-repa-umi-porazit-rakovinu/

 

Zdroj: www.uspesna-lecba.cz