Píši zde tedy zásadně o kvalitní hořké čokoládě a ne o nějakých čokoládových náhražkách, které naleznete v každém řetězci za pár korun! Zatímco pravá čokoláda obsahuje výhradně přírodní přísady, které vznikají při přeměně bobů kakaovníku, obyčejná napodobenina čokolády obsahuje tak akorát kakaový prášek s nízkým obsahem tuků. Takto vzniklé nekvalitní kakaové máslo se pak doplňuje rostlinnými nebo živočišnými tuky (!), které nejenže obsahují škodlivý cholesterol, ale z těchto čokolád maximálně tak přiberete, protože neuspokojí Vaše chuťové buňky. Následně Vás to nutí místo jednoho celého čtverečku sníst celou tabulke čokolády, zatímco kvalitní čokolády by Vám stačil jeden nebo 2 čtverečky. Vyrobený nekvalitní čokoládový paskvil se pak používá například i jako čokoládová poleva na sušenky nebo na zmrzlinu apd…

Existují prodejny a eShopy (například eShop – čokoláda – www.cokolada-bonbons-chocolate.eu), kde naleznete špičkové luxusní a hlavně kvalitní čokolády s vysokým procentem kakaa (75%) a to z kakaových bobů pěstovaných na plantážích výrobců čokolád v Ekvádoru, Madagaskaru a Dominikánské republice. Můžete mamítnout, že stejné procento kakaa mají i některé čokolády v levných řetězcích – zde Vám doporučujeme zejména vždy prostudovat složení výrobku a zda je na obalu uveden skutečný výrobce a pak hlavně takovou čokoládu ochutnat. Pak se budete divit, co jste si to koupili… nevěříte? Zkuste si otevřít například luxusní kvalitní bonboniéru Extremo – naleznete tam 2 druhy čokoládek, které se liší pouze chutí a jsou vyrobené ze dvou plantáží v podstatě jednoho kopce, ale dvou světových stran. Jedná se o plantáže Los Vasquez a Los Palmaritos – každá řada čokoládek má z tohoto důvodu jinou typickou chuť. Ano toto je mistrovské dílo, když se podaří v podstatě do jedné krabičky umístit dva chuťové skvosty…je to doklad vysoce kvalitního zpracování a výroby, když ani po zpracování tuto originální odlišnost tyto čokolády neztratí.

Bonboniéra Extremo je tak kvalitní čokoláda, že je zakomponována i jako nedílná součást různých i redukčních (!) jídelníčků, které navrhuji jako osobní trenér fitness….

Autor: Michael Moder

loading...

Komentáře