Věděli jste, že nutriční vlastnosti banánu se mění v závislosti na tom, jak rostou? Pokud banán zraje, tak se stává sladším a příjemnějším na chuť.

Proč?

Neboť ty enzymy, které banán obsahuje se začínají rozkládat na cukr. Pro nás se banán stává jedlým až když dozraje.

Japonští výzkumníci našli zajímavý fakt o banánu. Jak banán zraje, produkuje více antioxidantů než u jejich příbuzných kteří jsou čerství.

Čím tmavší skvrny, tím je banán silnější zabíjet rakovinné buňky. Zralé banány jsou osmkrát účinnější při posilování imunitního systému organismu, než čerstvý banán.

Takže nejlepší je jíst banán, když je v plné zralosti. Pokud máte cukrovku 2. typu, tak byste mohli jíst zralé banány s arašídovým máslem.

Proč? Arašídové máslo, zpomaluje vstřebávání tuku, takže cukr vás nezasáhne hned najednou, ale postupně. Pro vaše tělo to bude snazší.