Statná a ostražitá skupina B je obvykle schopna odolávat většině závažných nemocí, jako jsou nemoci srdeční a rakovina. Dokonce i když těmito chorobami onemocní, má větší pravděpodobnost, že je přežije. Zato má větší sklon k onemocnění imunitního systému, jako je roztroušená skleróza, kožní nemoci a chronický únavový syndrom. Lidé, řídící se životním stylem podle své krevní skupiny B, mohou často překonat závažné nemoci a prožít dlouhý a zdravý život.

    Pro krevní skupinu B je největším faktorem váhového přírůstku kukuřice, pohanka, čočka, arašídy a sezamová semínka.Všechny tyto potraviny obsahují různé lektiny a všechny z nich narušují účinnost vašich metabolických procesů, což vede ke vzniku únavy, retence (zadržování) tekutin v těle a hypoglykémie (závažného poklesu hladiny cukru v těle po jídle ). Když tyto potraviny z jídelníčku vyřadíte a začnete jíst stravu vhodnou pro Vaši krevní skupinu, hladina Vašeho krevního cukru by měla zůstat po jídle normální.

   Krevní skupina B velice negativně reaguje na lepek obsažený v pšenici a celozrnných pšeničných výrobcích. Lektiny obsažené v lepku zhoršují problémy způsobené ostatními potravinami, které zpomalují a zhoršují metabolismus. Jestliže není potrava dokonale strávena a využita organismem jako palivo, uskladní se ve formě tuku. Když lidé s krevní skupinou B vypustí z jídelníčku všechny zakázané potraviny společně s potravinami obsahujícími toxické lektiny, jsou velmi úspěšní v kontrole své hmotnosti. Nemají žádné fyziologické překážky váhového úbytku.

   POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ PŘÍRŮSTEK:

  • kukuřice – snižuje účinnost inzulínu, snižuje metabolický obrat, je příčinou hypoglykémie
  • čočka – brání správnému využití živin snižuje metabolickou účinnost je příčinou hypoglykémie
  • arašídy – snižují metabolickou účinnost jsou příčinou hypoglykémie potlačují funkci jater
  • sezamová semínka – snižují metabolickou účinnost, jsou příčinou hypoglykémie
  • pohanka – zpomaluje trávení, snižuje metabolickou účinnost, je příčinou hypoglykémie
  • pšenice – zpomaluje trávení i metabolické procesy je příčinou skladování živin ve formě tuku a brání jejich využití jako paliva, snižuje účinnost inzulínu
  •    POTRAVINY PODPORUJÍCÍ VÁHOVÝ ÚBYTEK

  • zelená zelenina – podporuje účinný metabolismus
  • maso – podporuje účinný metabolismus
  • vejce, nízkotučné mléčné výrobky – podporují účinný metabolismus
  • játra – podporují účinný metabolismus
  • lékořicový čaj – brání rozvoji hypoglykémie
  • podle Dr.P.J.D´Adama zpracovala Iva Hédlová