Bakterie se už převedly do odolných super-bakterií, vůči nimž jsou farmaceutické společnosti bezmocné. Ale! Skupinka výzkumníků jisté Etiopské zdravotnické vysoké školy potvrdila, že není vůbec nutné obracet se na velké farmaceutické společnosti s očekáváním, že nám pomohou bojovat proti onemocněním, které vlastně samy způsobily.
Kombinace extraktu ze zázvoru s medem brání růstu takových typů super-bakterií, jakými jsou MRSA, E-coli či bakterie způsobující zánět plic.
MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus), Escherichia coli a Klebsiella pneumoniae nejsou všechny bakterie, které získávají rezistenci, ale jsou jedny z nejnebezpečnějších.
Test medu, zázvoru a třech silných antibiotik
Skupina výzkumníků srovnávala medovo-zázvorovou kombinaci a tři různé typy antibiotik. Z hlediska zahubení bakterií byla přírodní kombinace jednoznačným vítězem.
V abstraktu jejich studie uvádějí, že v závěru se ukázalo jak směs medu a extraktu ze zázvoru má potenciál fungovat jako levnější zdroj antibakteriálních složek.
Platí to zvláště v případě výskytu bakterií rezistentních na antibiotika.
Ve studii byly super-bakterie vystaveny uvedenému „odvaru“. Vývoj každé z nich se sledoval po dobu 20-24 hodin.
Vědci pak na bakteriích testovali ty nejsilnější antibiotika, které se ve farmaceutickém průmyslu vyrábějí: meticilin, amoxicilin a penicilin.
Vytvořili 5 typů testů pro léčbu každého ze zmíněných typů bakterií:
-
Staphylococcus aureus (MRSA a non-MRSA)
-
Escherichia coli (dva různé kmeny)
-
Klebsiella pneumoniae
Medovo-zázvorová směs se ukázala být při zabraňování růstu a rozvoje těchto bakterií účinnější než kterékoli z antibiotik. Amoxicilin byl jediným antibiotikem, které se výsledky nejvíce přiblížil těm, které přinesla přírodní směs.
Dvojice medu a zázvoru dosáhla na stupnici měření schopnosti bránit rozvoji super-bakterií v rozpětí 19-30 průměrnou hodnotu 25,62. To přesáhlo všechny farmaceutické způsoby léčby.
Další výhody medu a zázvoru
Zázvorový extrakt si nevyžadoval žádný komplexní proces zpracování. Výzkumníci nechali vysušit pár plátků kořenového zázvoru při teplotě 37 stupňů Celsia za 24 hodin.
Tyto kousky se později podrtili a rozmíchali s lihem, čehož výsledkem byl 50% roztok. Tento roztok se pak smíchal se stejným množstvím medu.
Vodný roztok ze zázvoru neměl na bakterie účinek. Ukázalo se, že právě alkohol má schopnost extrahovat ze zázvoru ty látky, které působí jako silné antibiotikum.
Výběr je samozřejmě na vás. Můžete pokračovat v užívání života ohrožujících antibiotik, které ničí vaši přirozenou imunitu.
Nebo přesedlat na tuto medovo-zázvorovou kombinaci, která podpoří vaše zdraví. Pro mě osobně je rozhodnutí velmi jednoduché.