Mléčné výrobky (a to se týká jak kozích, tak ovčích výrobků, od sýrů počínaje po jogurty, veškeré pomazánky, termixy, vše, kde je základ ŽIVOČIŠNÉ MLÉKO). Tradiční čínská medicína i Árjuvéda absolutně zavrhuje jakékoliv požívání mléčných výrobků.
Nazývají mléko "bílým jedem" a vědí moc dobře proč. Tento "jed" totiž zahleňuje veškeré orgány a může se kdekoliv usadit v těle.
Je to podobné, jako kdybychom celý život z lidského mateřského mléka vyráběli jogurty, tvarohy, sýry a podobné. Naše tělo neumí natrávit kasein v mléku obsažený, a proto dlouho leží v žaludku a kvasí. Ženám to často způsobuje pálení žáhy, nadýmání, nafouklá bříška.
Proto ani žádný vápník z tohoto mléka nedokážeme natrávit, nehledě na to, že mléko, které se dnes prodává je tak naprosto chemicky upravováno a přefiltrováno, že bychom tam nenašli ani památku po vápníku. Je vhodné Vápník přijímat pouze z rostlinné stravy, jež jsou mrkev, listová zelená zelenina, pórek, pažitka, petržel, zelí, kapusta, špenát, kořenová zelenina, kysané zelí, fazole, čočka, cizrna, mák, sezam, dýňová semínka, sójové výrobky, tofu, ořechy, ale i ryby, vejce.
Mléko vytváří tzv. HLEN, který se usazuje a hromadíve střevech, plicích, dutinách, v oblastech hlavy a dalších orgánech.
Hlen je lepkavý a chytí se na něj další škodliviny v těle a hromadí se. Chytré hlavy ASIJSKÝCH NÁRODŮ jedí hodně zeleniny, vše si připravují čerstvé, žádné mražené ryby či chemické konzervy či a hotová jídla ve vakuovaných baleních. Čerstvé ryby, ovoce, zeleninu, hodně bylinné a zelené čaje, bylinky, žádná káva, žádné mléko, žádné sladkosti a buchty, minimum cukru, pečivo neexistuje, vše přikrmují rýží.
Poznala jsem velkou škálu klientů se zahleněnými plícemi, střevy (zácpou), játry, lymfou, otoky, obezitou, klouby a klientek, které nemohly za žádnou cenu zhubnout. Zádrhel byl v požívání mléčných výrobků.
Stačí malé minimum mléčného produktu denně a tělo se rychle zahleňuje. Vzpomínáte, jak Vám lékaři říkali, že pokavad máte chřipku, abyste vyloučili po její dobu mléko, aby se Vám více nezahleňoval krk a nevytvářely se hleny?? Tak to stále platí, jen zapomněli říct tu "drobnost", že to zahleňuje celý organismus.
Není náhodou, že dnes je skoro každé malé dítě alergické, když jeho maminku krmí klamavá reklama výživnými jogurty pro zdraví dětí, která je ideální pro vznik těchto alergií v jejich zahleněném tělíčku. Není ani náhodou, že ženy a muži, kteří se snaží zhubnout a drží různé diety a přitom pojídají "nízkotučné sýry" nemohou zhubnout!
Zahleněná lymfa v jejich těle nabaluje další tuky a nepustí je z těla ven. To je pak začarovaný kolotoč.
Zkuste vysadit veškeré potraviny z mléka a uvidíte ten rozdíl, jak jde váha dolů.
Jsou důkazy, kdy mléko a mléčné výrobky škodí. Setkala jsem se z tohoto důvodu s lidmi, kterým mléko způsobilo zácpu, artritidu, obezitu, svalové křeče, chronickou únavu, srdeční problémy, astma, průjmy, otoky obličeje.Je škodlivé jak pro dospělé, tak pro děti. Konzumace mléka vede k nadváze, obezitě, otokům, veškerým alergiím, ekzémům, akné na obličeji, kopřivkám, artritidám…
Proto i zmiňovaný vápník obsažený v mléce my lidé neumíme vstřebat. Naopak platí, kdo hodně pije mléko, tím méně vápníku v těle má. Mléko sice samo o sobě je bohaté na vápník, ale my lidé ho nedokážeme vstřebat. Mléko je zaměřeno telátkům, pro které je jedině určeno.
Pro vysoký obsah kaseinu těžko stravitelné, kravské mléko je určeno jen a jen pro telátka, které mají 4 žaludky, na rozdíl od nás lidí. My máme jen jedena navíc určený a přizpůsobený pouze na lehce stravitelné mateřské mléko. Mateřské mléko je pro naše děti, kravské mléko pro telátka.
Možná chyba proč si myslíme, že bylo pro nás tak nepostradatelné a zdravé je ten, že naši vědci si to mysleli a přišli s tím na trh. A tak začal koloběh a reklama, že bez mléka nemůžeme mít zdravé kosti, vápník atd. Až ted se pomalu zjištuje, že tomu tak není, ba naopak, že výživné látky v nich neumíme vstřebat. Obě mléka jsou určena pro kojence. Nepleťme si tyto různé tekutiny, které mají za úkol plnit metabolické a vyživující potřeby pro dva úplně rozdílné živočišné druhy!!!
To vysvětluje i fakt, proč pacienti v důchodovém věku trpící osteoporózou (řídnutím a rozpadáváním kostí). Musejí na příkaz lékaře denně povinně sníst několik jogurtů, tvarohů a jiných mléčných výrobků, aby do sebe rychle dostaly vápník. A proč tedy po několika týdnech takové nadměrné konzumace mléka mají stejnou hladinu Vápníku jako před konzumací?!