Píši zde tedy zásadně o kvalitní hořké čokoládě a ne o nějakých čokoládových náhražkách, které naleznete v každém řetězci za pár korun! Zatímco pravá čokoláda obsahuje výhradně přírodní přísady, které vznikají při přeměně bobů kakaovníku, obyčejná napodobenina čokolády obsahuje tak akorát kakaový prášek s nízkým obsahem tuků. Takto vzniklé nekvalitní kakaové máslo se pak doplňuje rostlinnými nebo živočišnými tuky (!), které nejenže obsahují škodlivý cholesterol, ale z těchto čokolád maximálně tak přiberete, protože neuspokojí Vaše chuťové buňky. Následně Vás to nutí místo jednoho celého čtverečku sníst celou tabulke čokolády, zatímco kvalitní čokolády by Vám stačil jeden nebo 2 čtverečky. Vyrobený nekvalitní čokoládový paskvil se pak používá například i jako čokoládová poleva na sušenky nebo na zmrzlinu apd…

Jak snadno nastrouhat čokoládu?. Můžete mamítnout, že stejné procento kakaa mají i některé čokolády v levných řetězcích – zde Vám doporučujeme zejména vždy prostudovat složení výrobku a zda je na obalu uveden skutečný výrobce a pak hlavně takovou čokoládu ochutnat. Pak se budete divit, co jste si to koupili… nevěříte? Víte jak rozpustit čokoládu na vaření?

Bonboniéra Extremo je tak kvalitní čokoláda, že je zakomponována i jako nedílná součást různých i redukčních (!) jídelníčků, které navrhuji jako osobní trenér fitness….

Autor: Michael Moder