V tomto týdnu mě nejvíce zaujaly brambory. K podzimním dnům neodmyslitelně patří, pamatuji si na zapékané brambory v popelu po táborácích. A proto jsem si pro vás připravila klasiku. Brambory „z kamen“. Málokdo si uvědomuje, že brambor pochází z čeledě jedovatých plodin, jako je blín a rulík. Listy a jejich část totiž obsahují solanin a jeho požití může být smrtelné. Dříve lidé věnovali první sklizený brambor bohyni úrody, pojmenovali ho po ní a rozdělili jej mezi členy rodiny.

„Tam kde láska přebývá, rozdělit brambor problém nebývá.“

Brambory „z kamen“

  • 5 velkých brambor
  • olivový olej
  • sůl, pepř a jiné koření, dle chuti.(doporučuji bazalku, ta se ale musí dát až tak v půlce vaření)
  • bylinkové máslo
  • ovčí sýr

Brambory nakrájíme na kolečka, nepředvařujeme. Plech pokapeme olejem a brambory na něj rovnoměrně rozložíme. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Zhruba po 15 minutách posypte silně bazalkou,pokapejte znovu olejem (pokud je potřeba, brambory by měly být promaštěné) a promíchejte, ať se bazalka dostane všude. Dejte péct dalších 10 minut. Po té je posypte sýrem a nechte dopéct dokud nebudou měkké. Tento pokrm připravuji vždy, jako hlavní přílohu večeře na Samhaim. Doplňte jej masem a připijte si červeným vínem.

Využijte couvající Luny, vše z nás opadává a dobře se konverzuje. Promluvte si o všem,co vás v rodině tížilo. Uvolněte napětí ve vztahu a budujte důvěru. Tento týden se více věnujte rodině, choďte na procházky se psy. Pomůže to nejen vaší psychice, ale i hubnutí, snadno se teď shazuje.

Pěkný týden vám přeje
vaše Wargana

REKLAMA:
loading...

Komentáře