Kešu ořechy jsou považovány za jednu z nejdravějších potravin na naší planetě. Většina lidi ale bohužel není s jejich zdravotními benefity obeznámena.
Mezi jejich největší producenty na světě patří Nigérie, Brazílie a Mosambiku. Kešu obsahuje mnoho vlákniny, minerálů, vitamínů, navíc a 50 g kešu pak obsahuje zhruba 275 kcal.
V dnešním článku si představíme několik zdravotních benefitů, které nám konzumace kešu ořechů přináší.
1. Udržují vás štíhlé
Lidé se často vyhýbají konzumaci kešu, kvůli strachu z přibrání váhy, opak je ale pravdou. Podle studie z amerického magazínu „Obezita“ jsou lidé, kteří alespoň 2x týdně pravidelně konzumují kešu méně náchylní k přibírání hmotnosti a obezitě.
2. Anti-oxidanty
Obsahují Selen, měď, hořčík a působí jako ko-faktory pro mnoho enzymů. Pomáhají také z těla dostávat škodlivé volné radikály, kteří způsobují stárnutí.
3. Pomáhají trávení
Kešu ořechy se podílejí na podpoře a rozvoji syntézy nukleových kyselin a pomáhají tak lepšímu trávení.
4. Příjemný a klidný spánek
Po menopauze mohou kešu ořechy pomoci ženám k uvolněnému a příjemnému spánku během noci.
Jak používat Kešu v boji s depresi?
– Kešu jsou velmi bohaté na Tryptofan, který reguluje naše nálady a vyrovnává naše chování zlepšuje spánek a a může významně snížit hladinu stresu, úzkosti a deprese.
– Jen dvě hrsti kešu obsahují 1.000 a 2.000 mg Tryptofanu u kterého jsou potvrzené stejné účinky jako u antidepresiv.
– Jak je možné že o takové zásadní věci ví tak málo lidí? Možná se jedná o jedno z dalších tajemství, které před námi farmaceutické společnosti zatajují.
– Upozornění: Kešu i další typy ořechů mohou vyvolat u některých lidí alergickou reakci, pokud se u vás objeví příznaky alergické reakce je nutné vyhledat odbornou pomoc.
Původní zdroj: www.healthyfoodheadlines.com
Zdroj foto: www.vychytavkov.cz