KešuKešu ořechy jsou považovány za jednu z nejdravějších potravin na naší planetě. Většina lidi ale bohužel není s jejich zdravotními benefity obeznámena.

Mezi jejich největší producenty na světě patří Nigérie, Brazílie a Mosambiku. Kešu obsahuje mnoho vlákniny, minerálů, vitamínů, navíc a 50 g kešu pak obsahuje zhruba 275 kcal.

V dnešním článku si představíme několik zdravotních benefitů, které nám konzumace kešu ořechů přináší.

1. Udržují vás štíhlé 

Lidé se často vyhýbají konzumaci kešu, kvůli strachu z přibrání váhy, opak je ale pravdou. Podle studie z amerického magazínu „Obezita“ jsou lidé, kteří alespoň 2x týdně pravidelně konzumují kešu méně náchylní k přibírání hmotnosti a obezitě.

2. Anti-oxidanty

Obsahují Selen, měď, hořčík a působí jako ko-faktory pro mnoho enzymů. Pomáhají také z těla dostávat škodlivé volné radikály, kteří způsobují stárnutí.

3. Pomáhají trávení

Kešu ořechy se podílejí na podpoře a rozvoji syntézy nukleových kyselin a pomáhají tak lepšímu trávení.

4. Příjemný a klidný spánek

Po menopauze mohou kešu ořechy pomoci ženám k uvolněnému  a příjemnému spánku během noci.

Jak používat Kešu v boji s depresi? 

– Kešu jsou velmi bohaté na Tryptofan, který reguluje naše nálady a vyrovnává naše chování zlepšuje spánek a a může významně snížit hladinu stresu, úzkosti a deprese.

– Jen dvě hrsti kešu obsahují 1.000 a 2.000 mg Tryptofanu u kterého jsou potvrzené stejné účinky jako u antidepresiv.

– Jak je možné že o takové zásadní věci ví tak málo lidí? Možná se jedná o jedno z dalších tajemství, které před námi farmaceutické společnosti zatajují.

– Upozornění: Kešu i další typy ořechů mohou vyvolat u některých lidí alergickou reakci, pokud se u vás objeví příznaky alergické reakce je nutné vyhledat odbornou pomoc.

Původní zdroj: www.healthyfoodheadlines.com

Zdroj foto: www.vychytavkov.cz