Pozitivně také ovlivňují snižování vysokého krevního tlaku a dokonce zmírňují či zcela odstraňují stres a depresi.
Zatímco citronová šťáva je známá tím, že obsahuje vysoký podíl vitamínu C, jeho kůra je na vitamíny ještě mnohem bohatší – a to 5 až 10 násobně!
Citrony a rakovina
Již před desetiletími vědci zkoumali vliv celých citronů na rakovinu.
Zjistili, že dokáží velmi účinně eliminovat zhoubné buňky více druhů rakoviny, včetně rakoviny plic, prsu a tlustého střeva.
Nejlepší na nich je to, že na rozdíl od takové chemoterapie se zaměřují výhradně na rakovinné buňky, přičemž zdravým neublíží.
Podle Dr. Marilyn Glenvillové, nutriční poradkyně a expertky pro ženské zdraví, kůra citrusových plodů výrazně posiluje imunitní systém a celkové zdraví.
Také tvrdí, že zdravější jsou smoothies (vyrobeny rozmixováním celého ovoce, včetně kůry) než klasická vymačkaná šťáva, protože v kůře se nachází podstatně více prospěšných látek.
Jak konzumovat citrony
Nejlepší je pořídit si bio citrony.
Pokud takové neseženete, tak je musíte dobře umýt ve vlažné vodě. Ideálně do ní ještě přidejte ocet a dobře je vydrhněte, abyste z kůry odstranili všechny pesticidy. Pak je vysušte pomocí utěrky.
Jelikož kůra citronů je poměrně hořká, konzumujte je tak, že je nejprve zamrazíte a potom nastrouháme celé, včetně dužiny, pecek a kůry.
Takto nastrouhané citróny si přidávejte do jídel, smoothies, čaje, pečiva, dezertů, salátů, polévek nebo do jiných jídel.
Přejeme dobrou chuť a pevné zdraví!
Zdroj: www.prirodajelek.cz